mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI190
Retete

Orez sarbesc

In Mancaruri de post la 5 Oct 2012

Toate legumele au fost curatate si taiate cuburi sau maruntite cum este cazul cepei, rosiile au fost taiate cuburi mici.Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga legumele pa rand pentru a se cali bine. Orezul se spala si se adauga peste legume sa lasa sa se caleasca si el...

Cremwursti in bacon si aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2012

Cremwurstii se invelesc in bacon si apoi se taie in 4 bucati fiecare. Aluatul de foietaj se portioneaza in dreptunghiuri ca sa ramana o portiune din cremwursti in afara. Se pun in tava pe care se pune foaie de copt si se dau la cuptorul incins. Nu am folosit toata foaia si cu restul am facut o...

Ardei iute la borcan pentru iarna

In Conserve la 5 Oct 2012

Ardeii spalati si scursi bine de apa se vor taia rondele cu foarfeca de bucatarie. Se pune tocatura de ardei cu lingura in borcan, se adauga sarea si zaharul si peste se toarna otetul pana sus la gura borcanului. Se inchide strans bine si se depoziteaza in camara. A doua zi se...

Supa crema de dovleac rosu

In Supe la 5 Oct 2012

Dovleacul se curata de coaja, se taie cuburi si se pune la fiert pana se inmoaie bine. Odata cu el se vor curata si cartofii si ceapa si se pun peste dovleac sa fiarba. Cand totul este gata se baga stik blendarul si se paseaza foarte bine. Intr-o oala separat se pune uleiul si se adauga amidonul...

Tarta cu struguri negri

In Prajituri la 20 Sep 2012

Boabele de struguri spalate si scurse bine de apa le-am pus intr-un vas rotund pe 3 linguri cu zahar si am dat la cuptor la 200 grade. Se lasa in cuptor pana scade siropul adica 20-30 minute. Intre timp se face grisul cu lapte; se pune intr-o craticioara laptele 250 ml si cand incepe sa...

Paste cu seminte

In Penne la 17 Sep 2012

Pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg in strecuratoare pana se pregateste pesmetul cu semintele. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga semintele si se lasa 2 minute sa se prajasca putin, dupa care se adauga si pesmetul de asemeni si...

Dovlecel in aluat de snitele

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Dovlecelului spalat si curatat de coaja i se scoate mijlocul si se taie la 1 centimetru grosime, apoi se dau deoparte. Ouale sa sparg intr-un castron, peste ele se pune sare, piper si faina, se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase, apoi se adauga treptat apa pana se obtine...

Prajitura cu piersici

In Prajituri la 10 Sep 2012

Se pun in vasul pentru mixer ouale cu zaharul si se mixeaza bine, apoi se adauga iaurtul, mirodeniile, praful de copt, uleiul si faina la sfarsit. In tava aragazului se pune hartie de copt pe dimensiunea tavii, se varsa continutul vasului si se intinde egal pe toata suprafata tavii. Piersicile...

Prajitura cu crema de ciocolata si fructe confiate

In Prajituri la 10 Sep 2012

Se face blatul obisnuit: se separa albusul de galbenus. Albusurile se mixeaza cu putina sare pana se intaresc bine, dupa care se pun pe rand lingurile cu zahar, se mixeaza in continuare pana se face bezea, apoi se adauga galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina. Amestecam cu lingura de lemn....

Mini tarte cu fructe

In Prajituri la 5 Sep 2012

Se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin faina care se adauga treptat. Se amesteca bine si se obtine un aluat mai moale, dar se pune la frigider pana se pregatesc formele de tarte. Formele se ung cu unt (eu avand multe si marunte a cam necesitat mult timp de pregatire) Se scoate...

Ciocanele de pui cu pesmet la cuptor

In Pui la 5 Sep 2012

Ciocanelele spalate si curatate se pun pe hartie prosop. Intr-un castron se vor amesteca toate ingredientele enumerate mai sus mai putin pesmetul si uleiul. Intr-o farfurie intinsa se pune pesmetul. Intr-o tava se pune ulei si se pune in cuptor pentru a fi incins uleiul in momentul cand se vor...

Mancare de fasole proaspata cu cartofi

In Mancaruri de legume la 5 Sep 2012

Fasolea curatata la ambele capete se taie in doua si se spala bine cu apa rece. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins peste care se pune ceapa si cand ceapa este calita se adauga cartofii. Intre timp intr-un...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 12 Aug 2012

Prunele se desfac de samburi si se spala apoi se lasa la scurs pe hartie prosop. Intr-un castron se pun ingredientele toate, minus 2 plicuri cu zahar vanilat si se amesteca. Din faina se opreste putin pentru intins pe planseta aluatul. Se ia o tava de forma si preferinta fiecaruia si se...

Briose cu cacao si ciocolata

In Prajituri la 11 Aug 2012

In prima faza se vor amesteca faina,cacaoa,praful de copt,zaharul si vanilia,se vor amesteca foarte bine toate ca apoi sa se adauge uleiul si laptele iar la sfarsit ouale care se vor bate separat cu furculita si dupa aceea se pun in compozitia de briose.Se ung formele de briose cu ulei si se...

Salata cu vinete si rosii

In Salate la 9 Aug 2012

Vinetele spalate, curatate coaja in dungi, se vor taia in jumatati si apoi rondele de 1 centimetru. Se pun in wok la prajit in ulei la foc mic pana iese uleiul din ele si ele se rumenesc, apoi se scot intr-un castron. Rosiile spalate se taie in 4 si se scot samburii, apoi se taie cuburi si se pun...

Rulouri din piept de curcan cu prosciutto

In Curcan la 7 Aug 2012

In prima faza se bate cu ciocanul de snitele carnea se da cu sare si piper si se da deoparte. Acum se pregateste sosul bechamel din ou, faina si apa, evident sare si piper. Sosul nu trebuie sa fie prea gros sau prea subtire cum este compozitia de clatite(de care presupun ca stie toata...

Sardine tavalite in malai si prajite in ulei

In Peste la 6 Aug 2012

Sardinele curatate de solzi si intestine se spala abundent si se sareaza cu cel putin o ora inainte daca se poate (pestele absoarbe mai bine sarea). Uleiul se pune la foc si se lasa sa se incinga bine. Sardinele se tavalesc prin malaiul pe care il punem pe o farfurie si apoi se pun in uleiul...

Fasole cu masline

In Mancaruri de post la 5 Aug 2012

Fasolea se curata si se spala cu apa rece.Se pune intr-o oala fasolea si apa cat sa o acopere si se pune la fiert.Cand este aproape fiarta se adauga ceapa,uleiul si maslinele spalate.Amidonul se dizolva in apa rece si se adauga in fasole la fel si rosiile apoi potrivim de sare si piper usturoiul...

Compot cu corcoduse si caise

In Sirop / Compot la 26 Iul 2012

Corcodusele si caisele se spala cu apa rece. Caiselor se scot samburii si se vor pune intr-o oala pe trei sferturi plina cu fructe si apa sa depaseasca cu 10 cm fructele. Se lasa la fiert si in momentul cand incep a clocoti se adauga zaharul si se lasa inca 15 minute sa fiarba. De regula se...

Prajitura cu branza si aluat fraged

In Prajituri la 19 Iul 2012

Se pregateste mai intai aluatul; intr-un vas se pune margarina moale la temperatura camerei.ouale,zaharul,laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se obtine un aluat nu prea tare, dar nu se lipeste de mana, pe care il punem la frigider. Branza se amesteca cu toate...

Inghetata din pepene galben

In Dulciuri la 19 Iul 2012

Pepenele curatat se face pasta cu blenderul si se pune la frigider.Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zahar, amidon si se desface cu lapte apoi se pune pe foc mic pana se face ca smantana fara sa clocoteasca.Se pune in apa rece ca sa se grabeasca racirea amestecand continuu.Smantana lichida...

Prajitura cu visine si branza

In Prajituri la 17 Iul 2012

Intr-un vas pentru mixer se pun ouale si albusurile  se bat energic cu un praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare apoi se pun pe rand;zaharul vanilat,uleiul,laptele,bicarbonatul,praful de copt si la sfarsit faina treptat.Intr-o tava se pune hartie de copt se pune compozitia in...

Inghetata de capsuni 2

In Dulciuri la 16 Iul 2012

Galbenusurile se pun intr-o cratita peste ele se pune amidonul si zaharul se amesteca bine sa nu faca cocoloase ajutandu-ne de un tel.Laptele se pune la fiert separat intr-un ibric si cand acesta a fiert se amesteca cu ouale si restul punandu-se apoi pe foc mic si se are grija sa nu clocoteasca...

Cum se fierbe porumbul

In Mancaruri de post la 16 Iul 2012

 Cum se fierbe porumbul.Se curata de frunzele verzi porumbul si se pune in oala incapatoare deoarece apa trebuie sa treaca cu putin nivelul porumbului, se pune sare (eu am pus 2 lingurite)si se iau o parte din frunzele curate si se trec printr-un jet de apa se se acopera toata suprafata...

Pizza cu de toate

In Pizza la 16 Iul 2012

Intr-un castron se framanta coca din ingredientele de mai sus;faina,drojdie,sare, iaurt si la sfarsit uleiul.Se obtine un aluat nu prea tare si se lasa la crescut. Intre timp sa porneste cuptorul si se maruntesc tot ce se pune deasupra pe coca.si fiecare se pune intr-un castronel...

Creier cu lamaie si oua

In Porc la 13 Iul 2012

Creierul se curata de pielita aceea de deasupra si se spala bine. Se pune o oala cu apa la fiert in care se pune sare si otet, cand a clocotit se pune creierul la fiert, se lasa 15 minute si se scurge imediat intr-o sita. Intr-un castron se pune creierul si cu furculita se zdrobeste. Se...

Aperitiv cu ou in pita arabeasca

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2012

Kaizerul se taie marunt si se pune in tigaie la prajit cu o lingurita de unt. Intr-un castron se sparge oul si se bate cu furculita impreuna cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se pune in tigaie peste kaizerul prajit. Se lasa sa se rumeneasca si cu o paleta se intoarce pe...

Musaca din granule de soia

In Mancaruri de post la 13 Iul 2012

Se pune intr-o cratita de 2 l apa la fiert cu o lingurita de Secretul gustului si piper.Cand a clocotit se adauga granulele de soia si se da deoparte sa absoarba toata apa,Intre timp se curata ceapa si ardeiul dupa care se vor taia marunt ca pentru ciorba.Intr-o tigaie incapatoare se pune...

Piept de miel umplut cu ficat si kaizer afumat

In Oaie la 9 Iul 2012

Pieptul de miel spalat si sters cu hartie de bucatarie se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se da cu piper, cimbru si busuioc. Ficatul se taie fasii subtiri la fel si kaizerul. Se condimenteaza. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri si se pune peste ficat. Oul se bate cu furculita...

Tarta cu piept de pui si prosciutto

In Pui la 8 Iul 2012

Cele 6 oua se pun la fiert dupa ce au fost spalate si stau la fiert 5 minute dupa care se dau in jet de apa rece.Pieptul de pui eu l-am pregatit la gratarul de aragaz peste care am pus sare si piper.Intr-o cratita se pune uuntul si se topeste la foc domol se adauga si cele 3 linguri cu faina si...

Afisate 61 - 90 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]