Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai...
Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci.
Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie.
Se strange foaia sub forma de evantai.
Se pune foaia in tava de 32 x 22 cm. Se continua cu restul foilor.
Uleiul, ouale, laptele si apa minerala se amesteca cu...
Blatul
Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt...
Intr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura.
In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam.
Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem jumatate din aluat, adaugam umplutura de branza, iar deasupra punem restul de aluat.
Dam tava la...
Preparare Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir
Taiteii se pun intr-un bol adanc si se toarna apa fierbinte peste ei. Se lasa 3 minute si se scurg de apa.
Se curata legumele si se taie in bucati mai mari, dar subtiri.
Se pune o tigaie sau un wok pe foc si se...
Blatul
Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Crema
Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de...
Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti.
Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti, untul, mierea de albine, pudra de roscove, apa si esenta de rom. Untul se poate topi la cuptorul de...
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.
Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.
Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.
Aluatul...
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati.
Ceapa verde se taie marunt.
Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit, apoi se ruleaza intr-un sul de app 10 cm.
Se...
Mierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol.
Se adauga pulpele de pui curatate si spalate.
Se amesteca bine si se acopera bolul cu un capac sau cu folie alimentara. De asemenea, puteti folosi o cutie de plastic cu...
Untul se topeste si se adauga laptele condensat.
Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului.
Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa sa se raceasca putin si se modeleaza intr-un dreptunghi.
Se taie in patratele si se impacheteaza in...
Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei.
Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de copt si usturoiul cu piper. Se toarna compozitia peste feliile de dovlecei.
Deasupra se presara...
Cum se prepara Noodles cu legume reteta asiatica simpla si rapida
Se fierb pastele si se clatesc cu apa rece.
Legumele se taie in bucati mai mari.
Se caleste ceapa, apoi morcovul, ardeiul gras si ciupercile.
Se adauga sosul de soia, usturoiul pudra si 5 arome chinezesti.
Se adauga...
Pieptul de pui se taie in bucati egale.
Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute.
Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul.
Se adauga sare si piper, dupa gust.
Se lasa la frigider 2 ore sau peste noapte.
Se pun bucatile de...
Aripioarele de pui se spala si se lasa la scurs.
Uleiul se amesteca intr-un bol cu condimentele.
Se adauga aripioarele si se amesteca cu mana.
Se pun aripioarele in tava.
Se da tava la cuptor, la 180 de grade C.
Dupa 30 de minute, se intorc pe partea cealalata.
Se mai lasa...
Pepenele rosu se taie in cuburi si se curata de samburi.
Cuburile de pepene se pun la congelat.
Dupa ce s-au congelat, se pun in blenderul Oster, impreuna cu suc de lamaie, menta si apa. Se mixeaza.
Daca este prea gros, mai puteti adauga apa.
Se serveste ornat cu o felie de lamaie...
Se taie lipiile in bucati si se prajesc in tigaie, pana se rumenesc si devin crocante.
Usturoiul se piseaza. Castravetele, rosiile, salata si ceapa se spala si se taie in bucati.
Intr-un bol mic, se amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul, sarea si piperul.
Legumele taiate se...
Ciupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se prajeste si se pune in farfurie.
Se serveste cu muraturi sau cu o salata de sezon.
Pulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente.
Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari.
Se pune o lingura de ulei in tava si se asaza pulpele si legumele.
Se tin la cuptor, pana cand se rumenesc.
Se pot servi...
Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza.
Kaiser-ul se feliaza.
Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza la fel cu toti cartofii.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Uleiul se pune in tava si se asaza...
Pieptul de pui se taie in bucatele de marime egala.
Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza.
Se pune o lingura de ulei in tigaie si se soteaza bucatile de pui. Se scot pe o farfurie.
Se soteaza legumele si se lasa sa fie putin...
Pregatim ingredientele pentru marinata.
Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa.
Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata in bucati de marime egala.
Se lasa deoparte cel putin 15 minute, apoi se prajeste pe gratar sau in...
Carnea de porc se feliaza in felii subtiri de marime egala.
Intr-un bol se amesteca sosul teriyaki, zaharul brun, usturoiul pisat, ghimbirul pudra si apa.
Se adauga feliile de porc si se lasa deoparte 15 minute.
Se incalzeste gratarul sau tigaia grill si se prajesc feliile pe ambele...
Se taie carnea in bucati de marime egala.
Coastele afumate se taie in bucati.
Se aseaza carnea si coastele in recipientul vasului de gatit si se adauga apa.
Se seteaza slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital pe 6 ore high sau 8 ore low.
Se serveste cu o garnitura sau cu mamaliga si...
Pieptul de pui se taie in cubulete de marime egala.
Sosul de soia se pune intr-un bol cu ghimbir, usturoi si miere. Se amesteca si se adauga bucatile de pui.
Se lasa la marinat cel putin 15 minute.
Panini Maker Breville...
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi.
Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate.
Se adauga supa, apoi cartofii.
Mai fierbem 10 minute.
Se amesteca faina cu smantana, mustar si putina apa, pana se obtine o pasta. Se adauga supa, se...
Se amesteca coastele de porc cu condimentul si se aseaza in vasul de gatit al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l .
Se toarna apa si se seteaza slow cooker-ul Crock-Pot la 4 ore HIGH.
Nu trebuie sa amestecati, e de preferat sa nici nu o faceti, carnea va deveni atat de frageda...
Carnea de porc se taie in bucati de marime egala.
Sosul de soia, usturoiul, zaharul brun si ghimbirul se amesteca, apoi se adauga carnea de porc, pe care o punem in vasul aparatului slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l .
Deasupra se toarna apa si se seteaza aparatul slow cooker...
Afinele, sucul de lamaie si zaharul se introduc in slow cooker Crock-Pot Digital 4,7 l , se amesteca si se seteaza Crock -Pot pe LOW 6 ore.
Pentru a se ingroasa mai repede, recomand sa se ridice putin capacul dupa 2 ore sau sa se ia de tot in ultimele 2 ore.
Se pune dulceata de afine in...
Se caleste ceapa cu o lingura de ulei. Deasupra se adauga bucatile de carne. Se rumenesc bucatile de carne pe ambele parti. Se adauga ciupercile.
In vasul de ceramica al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l se adauga...
Desert fursecuri cu gem
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai...
Aperitiv placinta cu branza de vaci
Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32 x 22 cm. Se continua cu restul foilor. Uleiul, ouale, laptele si apa minerala se amesteca cu...
Desert prajitura Tosca
Blatul Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt...
Desert prajitura cu branza si mure
Intr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem jumatate din aluat, adaugam umplutura de branza, iar deasupra punem restul de aluat. Dam tava la...
Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir
Preparare Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir Taiteii se pun intr-un bol adanc si se toarna apa fierbinte peste ei. Se lasa 3 minute si se scurg de apa. Se curata legumele si se taie in bucati mai mari, dar subtiri. Se pune o tigaie sau un wok pe foc si se...
Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra
Blatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece. Crema Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de...
Desert trufe cu pudra de roscove
Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti, untul, mierea de albine, pudra de roscove, apa si esenta de rom. Untul se poate topi la cuptorul de...
Desert fursecuri cu condimente
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare. Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen. Aluatul...
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati. Ceapa verde se taie marunt. Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit, apoi se ruleaza intr-un sul de app 10 cm. Se...
Pulpe de pui cu sos teriyaki
Mierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera bolul cu un capac sau cu folie alimentara. De asemenea, puteti folosi o cutie de plastic cu...
Desert caramele
Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa sa se raceasca putin si se modeleaza intr-un dreptunghi. Se taie in patratele si se impacheteaza in...
Budinca de dovlecei cu oua de prepelita
Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de copt si usturoiul cu piper. Se toarna compozitia peste feliile de dovlecei. Deasupra se presara...
Noodles cu legume reteta asiatica simpla si rapida
Cum se prepara Noodles cu legume reteta asiatica simpla si rapida Se fierb pastele si se clatesc cu apa rece. Legumele se taie in bucati mai mari. Se caleste ceapa, apoi morcovul, ardeiul gras si ciupercile. Se adauga sosul de soia, usturoiul pudra si 5 arome chinezesti. Se adauga...
Frigarui de pui cu iaurt si sofran
Pieptul de pui se taie in bucati egale. Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute. Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se lasa la frigider 2 ore sau peste noapte. Se pun bucatile de...
Aripioare la cuptor
Aripioarele de pui se spala si se lasa la scurs. Uleiul se amesteca intr-un bol cu condimentele. Se adauga aripioarele si se amesteca cu mana. Se pun aripioarele in tava. Se da tava la cuptor, la 180 de grade C. Dupa 30 de minute, se intorc pe partea cealalata. Se mai lasa...
Bautura racoritoare cu pepene rosu
Pepenele rosu se taie in cuburi si se curata de samburi. Cuburile de pepene se pun la congelat. Dupa ce s-au congelat, se pun in blenderul Oster, impreuna cu suc de lamaie, menta si apa. Se mixeaza. Daca este prea gros, mai puteti adauga apa. Se serveste ornat cu o felie de lamaie...
Salata Fattoush
Se taie lipiile in bucati si se prajesc in tigaie, pana se rumenesc si devin crocante. Usturoiul se piseaza. Castravetele, rosiile, salata si ceapa se spala si se taie in bucati. Intr-un bol mic, se amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul, sarea si piperul. Legumele taiate se...
Aperitiv omleta cu ciuperci si ceapa verde
Ciupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se prajeste si se pune in farfurie. Se serveste cu muraturi sau cu o salata de sezon.
Pulpe de pui la cuptor
Pulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pune o lingura de ulei in tava si se asaza pulpele si legumele. Se tin la cuptor, pana cand se rumenesc. Se pot servi...
Cartofi acordeon cu afumatura
Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza la fel cu toti cartofii. Se condimenteaza cu sare si piper. Uleiul se pune in tava si se asaza...
Pui cu sos teriyaki si legume
Pieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se soteaza bucatile de pui. Se scot pe o farfurie. Se soteaza legumele si se lasa sa fie putin...
Carne de vita cu arome asiatice
Pregatim ingredientele pentru marinata. Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa. Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata in bucati de marime egala. Se lasa deoparte cel putin 15 minute, apoi se prajeste pe gratar sau in...
Porc cu sos teriyaki
Carnea de porc se feliaza in felii subtiri de marime egala. Intr-un bol se amesteca sosul teriyaki, zaharul brun, usturoiul pisat, ghimbirul pudra si apa. Se adauga feliile de porc si se lasa deoparte 15 minute. Se incalzeste gratarul sau tigaia grill si se prajesc feliile pe ambele...
Friptura de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Se taie carnea in bucati de marime egala. Coastele afumate se taie in bucati. Se aseaza carnea si coastele in recipientul vasului de gatit si se adauga apa. Se seteaza slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital pe 6 ore high sau 8 ore low. Se serveste cu o garnitura sau cu mamaliga si...
Pui asiatic la Panini Maker
Pieptul de pui se taie in cubulete de marime egala. Sosul de soia se pune intr-un bol cu ghimbir, usturoi si miere. Se amesteca si se adauga bucatile de pui. Se lasa la marinat cel putin 15 minute. Panini Maker Breville...
Ciorba de cartofi cu tarhon
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi. Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate. Se adauga supa, apoi cartofii. Mai fierbem 10 minute. Se amesteca faina cu smantana, mustar si putina apa, pana se obtine o pasta. Se adauga supa, se...
Coaste de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Se amesteca coastele de porc cu condimentul si se aseaza in vasul de gatit al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l . Se toarna apa si se seteaza slow cooker-ul Crock-Pot la 4 ore HIGH. Nu trebuie sa amestecati, e de preferat sa nici nu o faceti, carnea va deveni atat de frageda...
Porc teriyaki la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Carnea de porc se taie in bucati de marime egala. Sosul de soia, usturoiul, zaharul brun si ghimbirul se amesteca, apoi se adauga carnea de porc, pe care o punem in vasul aparatului slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l . Deasupra se toarna apa si se seteaza aparatul slow cooker...
Dulceata de afine la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Afinele, sucul de lamaie si zaharul se introduc in slow cooker Crock-Pot Digital 4,7 l , se amesteca si se seteaza Crock -Pot pe LOW 6 ore. Pentru a se ingroasa mai repede, recomand sa se ridice putin capacul dupa 2 ore sau sa se ia de tot in ultimele 2 ore. Se pune dulceata de afine in...
Porc cu smantana si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Se caleste ceapa cu o lingura de ulei. Deasupra se adauga bucatile de carne. Se rumenesc bucatile de carne pe ambele parti. Se adauga ciupercile. In vasul de ceramica al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l se adauga...