
publicat la 25.05.2025
publicat la 11.05.2025
publicat la 26.04.2025
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute. Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și...
Cartofi taranesti cu carnaciori
Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci prin jet de apă rece, îi cureți și îi tai în jumătate (sau îi lași...
Pui umplut cu legume
Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu sare, condiment pentru pui Delikat și amestec de ierburi si boia Delikat, după gust. Ungi puiul...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Placinta cu pui, ardei si ciuperci
Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, ciupercile tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. Adaugi o căniță de apă...
Paste negre cu fructe de mare
Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras. Când legumele încep să se înmoaie, adaugi fructele de mare decongelate, vinul alb, roșiile pasate, sare,...
Budinca cu branza, spanac si rosii cherry
Mixezi brânza cu gălbenușurile, smântâna și puțină sare, apoi adaugi spanacul decongelat și scurs bine de apă și mixezi (cu un mixer vertical). Adaugi 2 linguri de amestec de ierburi si mărar Delikat și amesteci până se omogenizează compoziția. Adaugi făina...
Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci și ciocolata
Blat: Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă. Nucile le mărunțești cu un blender și le încorporezi cu o spatulă în spuma de albuș. Tapetezi tava cuptorului cu...
Tocanita de curcan cu ardei
Cureţi ceapa şi o tai julienne. Încingi uleiul într-o cratiţă şi călești ceapa. Tai cubuleţe pieptul de curcan. Speli roșiile, le opărești și le decojești, apoi le tai cubulețe. Pui carnea și roșiile în cratiţă împreună cu câteva boabe de piper...
Salata cu ciuperci, masline si piept de curcan
Speli pieptul de curcan, îl tai cubulețe și îl pui la călit în uleiul încins. Adaugi boia de ardei dulce Delikat și sare și învârți carnea pe toate părțile și lași să se rumenească puțin. Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă.După ce a...
Cartofi noi cu gratar de curcan
Cureți cartofii de coajă, îi speli bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași să clocotească până când sunt fierți pe jumătate, apoi îi scurgi bine de apă și îi pui la călit în ulei incins. Adaugi o lingură amestec de...
Placinta cu pui si legume
Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia. Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un prosop și îl lași la...
Plachie de macrou
Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi. Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3...
Salata cu avocado, ton, porumb, rodie
Cureți avocado și îl tai cubulețe. Desfaci rodia și scoți semințele. Tai ceapa verde rondele. Scurgi uleiul din conservele de ton. Amesteci ingredientele. Adaugi boabe de porumb după gust. Pentru maioneză, fierbi un ou tare, îl cureți și îl lași să se...
Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul...
Tarta cu sparanghel
Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile...
Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni jumătate din crema de brânză...
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Cureti cartofii, îi tai felii fără a le desprinde, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire. Pensulezi cartofii cu ulei de măsline, presari peste ei condiment pentru cartofi Delikat, apoi îi așezi în tava unsă cu ulei. Adaugi pastrama tăiată feliuțe și roșiile...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare. Separat, amesteca brânza dulce cu...
Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si crema de vanilie
Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și...
Desert prajitura cu urda si visine
Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Desert tort cu ciocolata, mure si crema mascarpone
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Soia cu legume si sos de rosii
Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde o tai rondele, ardeiul îl tai feliuțe, iar dovlecelul îl cureți de coajă și...
Budinca cu branza, spanac si ardei
Cureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci și amesteci. Adaugi dovlecelul și amesteci până se omogenizează compoziția. Speli...
Desert prajitura Ochelari
Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna ce se îngroașă. Adaugi afinele și lași să se răcească. Nuca o prăjești și apoi o...
Aperitiv budinca cu branza, broccoli si rosii cherry
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute. Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi...
Desert prajitura cu mascarpone si piersici
Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Conopida cu broccoli si rosii cherry
Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper. Speli roșiile cherry și le tai în...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici
Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute. Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste...
Supa crema de legume
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și piper, ulei de măsline și le lași să fiarbă. După ce au fiert 10 minute,...