oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI272
Retete

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

In Prajituri la 28 Ian 2018

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le...

Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500

In Torturi la 14 Ian 2018

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...

Desert prajitura cu nuci si crema de branza

In Prajituri la 14 Ian 2018

Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana...

Pulpe de pui in foietaj

In Pui la 14 Ian 2018

Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul...

Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse

In Vegan / Raw vegan la 14 Ian 2018

Cum se prepara Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop. În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi...

Chiftele de dovlecei

In Mancaruri de legume la 14 Ian 2018

Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare mică și scurs de zeamă, ceapa verde tăiată rondele și ceapa galbenă tocată mărunt ouăle,...

Paste cu sos alb, telemea si broccoli

In Paste la 14 Ian 2018

Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă. Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică. Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și, când dă în clocot apa, dai drumul...

Desert tort cu mure si mascarpone

In Torturi la 8 Ian 2018

Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare. Separat amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt vas amesteci iaurtul cu...

Tarta cu somon si legume

In Somon la 6 Ian 2018

Fierbi legumele pentru 5-10 minute și le scurgi bine de apă. Pui somonul pe grill și îl lași să se rumenească pe ambele părți. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi pesmetul, făina, sare și piper după gust. Adaugi legumele și somonul desfăcut bucățele și...

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

In Prajituri la 6 Ian 2018

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi. Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui...

Rulada cu ficatei de pui

In Ficat la 6 Ian 2018

Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute. Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand...

Aperitiv rulada din albusuri cu crema de branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2018

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C și coci cca....

Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura

In Prajituri la 5 Ian 2018

Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine....

Tarta cu broccoli, ficatei si pipote

In Ficat la 4 Ian 2018

Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt. Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai ardeii felii...

Desert tort cu mere si crema diplomat

In Torturi la 4 Ian 2018

Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de 32 cm). Dai platoul la rece. Pentru umplutura de mere, amesteci merele tăiate cubulețe mici cu...

Desert foietaj cu scortisoara

In Prajituri la 4 Ian 2018

Întinzi aluatul, îl ungi cu untul topit, presari zahărul și scorțișoara, îl rulezi, apoi îl tai felii. Așezi feliile cu fața în sus în tava tapetată cu hârtie de copt. Lași la cuptor pentru 25-30 de minute, până când se rumenesc frumos.

Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed

In Torturi la 2 Ian 2018

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte. Într-un alt vas amesteci făina cu...

Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)

In Prajituri la 27 Dec 2017

Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la...

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

In Prajituri la 21 Dec 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Paine Mos Craciun

In Cook and smile la 21 Dec 2017

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a...

Desert cozonac brad de Craciun

In Prajituri la 21 Dec 2017

Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci ingredientele folosind o furculita, pana obtii un aluat, apoi  framanti cu mainile pentru vreo 10...

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

In Dulciuri la 20 Dec 2017

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină. Mărunţești şi nucile de caju.  Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le...

Aperitiv globulete festive

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2017

Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider. Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai...

Tort dobos

In Torturi la 19 Dec 2017

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi incorporezi faina cu mare atentie. Transferi compozitia intr-o tava de 23cm tapetata cu hartie de...

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

In Torturi la 11 Dec 2017

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

In Prajituri la 10 Dec 2017

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar). Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni...

Desert prajitura cu foi de bulion

In Prajituri la 9 Dec 2017

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina și amesteci, apoi începi să frămânți un aluat pe care îl dai o jumătate de...

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

In Pui la 9 Dec 2017

Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui. Le lasi...

Fasole cu ciolan

In Porc la 4 Dec 2017

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la...

Desert fursecuri cu model traditional

In Dulciuri la 1 Dec 2017

Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul. Iei aproape 1/2 din aluatul obținut și îl împarți în două: o parte o amesteci cu...

Afisate 391 - 420 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]