oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI306
Retete

Desert tort cu crema de afine, caise si ciocolata

In Torturi la 30 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi o lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana cand obtii...

Desert prajitura rapida cu capsuni si nectarine

In Prajituri la 28 Apr 2017

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.  Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor compozitia....

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la...

Aperitiv cheesecake cu topping de rosii

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2017

Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare si il incorporezi in primul amestec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul...

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

In Prajituri la 26 Apr 2017

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie. Pentru...

Desert cheesecake cu cirese

In Prajituri la 25 Apr 2017

Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar). Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai...

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

In Somon la 25 Apr 2017

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider, pentru o ora. Cureti fileul de somon de piele si de oase. Intr-o cratita, pui la fiert apa cu sare....

Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone

In Prajituri la 24 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Aperitiv placinta cu mozzarella si ardei

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o...

Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

In Prajituri la 23 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele...

Mini tarte cu ton si spanac

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2017

Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti ardeiul taiat cubulete, ceapa tocata si spanacul în...

Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

In Torturi la 22 Apr 2017

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Ungi cu unt, o forma de tort cu diametrul de 24 de cm,...

Aperitiv rulouri cu ton si masline

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta compozitie peste foaia de aluat si o rulezi relativ strans. Lasi o margine de cca 2 cm,...

Aperitiv minitarte spiralate cu legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat...

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2017

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in amestecul cu spanac. Tapetezi o tava mare cu hartie de copt, torni compozitia...

Desert tort cu capsuni si biscuiti

In Torturi la 21 Apr 2017

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul...

Desert budinca din resturi de cozonac

In Prajituri la 21 Apr 2017

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm.  Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit...

Aperitiv chec cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata. Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci. Mozzarella o dai pe...

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti. Cureti coaja feliilor de paine, pui...

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2017

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora. Spanacul...

Rulada de curcan cu dovlecei

In Curcan la 19 Apr 2017

Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan în aşa fel, încât să se poată rula (eu am facut 3 rulade), apoi il bati cu...

Drob de ficatei de pui

In Ficat la 18 Apr 2017

Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete.  Ouale (4 buc) le fierbi, le cureti si le tai bucati. Le pui in bol peste verdeturi si ficatei. Bati usor ouale si le...

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie pentru a nu se taia compozitia. Legumele le...

Drob din carne de curcan cu ciuperci, masline si ardei

In Curcan la 18 Apr 2017

Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Asezonezi ciupercile cu sare, piper si o lingurita condiment Maggi...

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, amesteci bine si torni continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Coci...

Aperitiv chec cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2017

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opă­reşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi...

Aperitiv prajitura tricolora

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2017

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat, bati albusurile spuma tare si le...

Rulada de porc cu nuci si ardei

In Mezel de casa la 14 Apr 2017

Toci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline. Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugi oul batut, pesmetul si condimentele si amesteci. Carnea o bati cu ciocanul de...

Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe

In Dulciuri la 13 Apr 2017

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o adaugi peste ciocolata neagră sub forma de striuri. Umfli puţin baloanele şi le introduci în...

Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi

In Curcan la 13 Apr 2017

Tai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici putin ulei de masline, dupa care presari sare, boia de ardei dulce si cimbru peste pieptul de curcan....

Afisate 631 - 660 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]