
publicat la 25.05.2025
publicat la 11.05.2025
publicat la 26.04.2025
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura rapida cu capsuni
Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa. Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor...
Taci si inghite
Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca. Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se...
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures
Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi...
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza
Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi...
Deliciu la cuptor cu broccoli si rosii cherry
Cureti de coaja cartofii si ii tai felii si ii fierbi in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Desfaci in buchetele broccoli si le pui la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Tai sunca cubulete. Tai rosiile cherry in sferturi. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Scoti...
Desert fluturasi si inimioare cu gem
Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt. Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul...
Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli...
Briose cu ton
Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si pui cu lingura in formele de briose. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 40...
Desert prajitura cu urda si capsuni
Speli capsunile si le cureti, apoi le lasi la scurs intr-o sita si le tai cubulete. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e...
Desert chec cu piersici si cacao
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom, încorporând uşor, de jos în sus. Tai piersicile cubuleţe şi le adaugi peste...
Aperitiv chec cu spanac
Pentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in apa foarte rece ca sa-si mentina culoare, dupa care il scurgi si il pui in blender la tocat....
Aperitiv briose cu spanac si cascaval
Decongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina. Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul, condimentezi cu ghimbir, apoi adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. La final, adaugi cuburile de cascaval....
Aperitiv placinta cu naut, dovlecei si ardei
Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus. Adaugi sare si piper dupa gust. Separat bati ouale cu un praf de sare si le adaugi peste...
Desert ochelari cu gem
Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare. Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si...
Budinca de broccoli si branza la cuptor
Pui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri de ulei si calesti ceapa, muschiul, ardeiul. Dupa ce a clocotit broccoli, il scurgi bine de apa si...
Gustari simpatice pentru copii
Buburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac deasupra, pe unde scoti cu grija continutul. Lasi rosiile la scurs. Intre timp, mixezi branza de...
Desert briose trandafir
Amesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata. Pui maiaua in castron, adaugi apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si...
Tarta cu piept de curcan si ciuperci
Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si ciupercile taiate si lasi sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Adaugi sare si...
Evantai cu ciuperci, ardei si porumb
Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca. Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare. Intinzi aluatul, torni putin...
Desert prajitura vanilata cu cirese
Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs. Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni treptat laptele fierbinte peste ele, amestecand mereu, si lasi sa fiarba la foc mic, pana capata...
Lasagna cu legume
Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca. Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume. Mixezi...
Desert placinta cu mere
Dai merele pe razatoarea mare, le storci sucul, le amesteci cu zaharul, scortisoara si nucile si le calesti cateva minute si apoi le lasi sa se raceasca. Pentru aluat, mixezi iaurtul, uleiul, zaharul si sarea, dupa care adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt. Imparti aluatul in 2....
Desert cheesecake cu capsuni
Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul moale. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine. Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai tava la cuptor, la 120 de grade...
Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea
Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si amesteci pana cand se...
Desert prajitura cu urda si cirese
Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs, intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale, unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Broccoli cu fasole verde la cuptor
Desfaci broccoli in buchetele si le fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Fierbi fasolea spalata, curatata de codite si rupta bucati. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Amesteci broccoli cu fasolea...
Desert tarta cu capsuni si rubarba
Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul, intr-un vas cu fundul gros. Lasi sa clocoteasca, pana cand...
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella
Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele. Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca. Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert si, cand da in clocot apa, dai drumul pastelor. Le lasi sa fiarba 8...
Tarta cu ton si spanac
Lasi aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt. Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul din conservă scurs şi fărâmiţat, ouăle bătute cu smântâna şi amesteci. Intinzi foaia de...
Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie
Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua. Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile...