Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai...
Se pune apa la fiert, cu puțină sare, iar când clocotește se pun la fiert orezul și quinoa, cca. 12 minute la foc mediu.
După ce s-au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg de apă, apoi se lasă la loc cald, cât timp preparăm vegetalele.
Ceapa, usturoiul...
Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor...
Blat:
Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele.
Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine...
Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat.
Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry,...
Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt.
Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite.
Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut,...
Feliile de franzelă se ung cu unt tartinabil, apoi se adaugă artistic feliile de prosciutto.
Fructele de kiwi se curăță, apoi se feliază. Se așează peste, sandwich-ul cu unt și prosciutto, apoi se presară cașcaval sau parmesan ras.
Se dau la cuptor cca. 5 minute la 200 grade sau...
Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.
Între timp se pune la fiert apa într-un...
Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.
Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.
Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie...
Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un piure fin.
Apoi se adaugă rând pe rând, sarea, zahărul, uleiul, drojdia uscată și 3...
Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă.
Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele.
Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste...
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează.
Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat.
Într-un bol mare se cerne făina, apoi se adaugă amestecul de ouă, untul topit, smântâna, borșul, uleiul, praful de sare,...
Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt.
Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță...
Firele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline, amestecați până ce se obține un sos omogen și serviți cu preparatele preferate, în...
Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata...
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.
Se finalizează cu coaja de lămâie...
Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură. Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline. Se presară...
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.
Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.
Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.
Ciupercile...
Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari.
Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până când se obține consistența dorită.
Smoothie-ul se servește în pahare, garnisite...
Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier.
Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate....
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...
Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă.
Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile...
Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.
Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu...
Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.
Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor,...
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...
Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte,...
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;)
Albușurile se bat...
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt.
Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...
Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să...
Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi
Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai...
Orez natur cu quinoa, vegetale si pere
Se pune apa la fiert, cu puțină sare, iar când clocotește se pun la fiert orezul și quinoa, cca. 12 minute la foc mediu. După ce s-au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg de apă, apoi se lasă la loc cald, cât timp preparăm vegetalele. Ceapa, usturoiul...
Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon
Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează. Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor...
Desert cheesecake cu cafea
Blat: Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine...
Piept de pui cu mozarella si rosii
Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry,...
Risotto cu sparanghel si pere
Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut,...
Sandwich cu prosciutto și kiwi
Feliile de franzelă se ung cu unt tartinabil, apoi se adaugă artistic feliile de prosciutto. Fructele de kiwi se curăță, apoi se feliază. Se așează peste, sandwich-ul cu unt și prosciutto, apoi se presară cașcaval sau parmesan ras. Se dau la cuptor cca. 5 minute la 200 grade sau...
Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti
Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide. Între timp se pune la fiert apa într-un...
Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin
Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce. Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm. Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie...
Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval
Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un piure fin. Apoi se adaugă rând pe rând, sarea, zahărul, uleiul, drojdia uscată și 3...
Coaste de miel cu ciuperci umplute
Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele. Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste...
Desert panettone cu fructe confiate
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se adaugă amestecul de ouă, untul topit, smântâna, borșul, uleiul, praful de sare,...
Tocanita de ciuperci cu ardei copt
Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt. Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță...
Sos de patrunjel
Firele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline, amestecați până ce se obține un sos omogen și serviți cu preparatele preferate, în...
Supa Arthur, supa crema de legume
Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata...
Desert cozonac 2020
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Se finalizează cu coaja de lămâie...
Ciuperci umplute cu kaizer, cascaval si oua de prepelita
Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură. Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline. Se presară...
Frigarui de porc cu legume
Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm. Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi. Ciupercile...
Smoothie de mango si banane
Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari. Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până când se obține consistența dorită. Smoothie-ul se servește în pahare, garnisite...
Sirop din frunze de menta, varianta a II-a
Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier. Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate....
Oua de prepelita vopsite la abur
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...
Miere sau sirop din flori de papadie
Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă. Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile...
Spaghete cu creveti aromatizați
Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu...
Cornuri a la Luca
Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...
Desert prajitura cu suc de portocale
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor,...
Placinta cu iaurt si gris
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...
Desert briose cu ciocolata si alune
Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte. Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte,...
Desert chec pufos a la Ruxy
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;) Albușurile se bat...
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt. Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...
Paine alba, simpla
Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să...