Cei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și mașină de găurit în dotare, oul se poate sparge cu un cuțit mai gros, gen măcelar și un ciocan...
Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;) cca. 10 minute.
Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă...
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără apă de data aceasta, se asezonează cu piper și sare.
Între timp ouăle se bat energic cu...
Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi...
Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul,...
Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete. Atentie, e...
Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit.
Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit,...
Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa
Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin translucide, cca. 10 minute la foc...
Ciupercile curăţate se taie grosier.
Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.
Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute....
Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.
Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator sau in vasul mixerului, se...
Branza de vaci, zaharul pudra, zaharul vanilat, esentele si ouale se amesteca energic pana se obtine o crema omogena.
Apoi se adauga mix-ul de merisoare, stafide, arahide, caju si bucatele de papaya confiata, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate in crema de branza.
Într-un...
Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare.
Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se...
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.
Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte...
Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se...
Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.
Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se...
Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.
Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine...
Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apa.
Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa călită.
Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit,...
Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și...
Ciupercile se spala, apoi se taie fâșii, se asezonează cu sare. În tigaia cea mai folosita din Casa Zmeilor, mai bine zis Dubleta a la Turyke :D se pune uleiul de dovleac la incins, apoi se adauga ciupercile şi se lasă la fript acoperite cca. 5 minute pe o parte, apoi inca 5...
Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala.
Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se...
Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline.
Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia și praf de curry....
Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul.
Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de...
Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High.
Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas...
Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute neacoperit.
Intre timp se curata ciupercile si se taie grosier, adica bucati mai mari și se adauga in...
Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius.
Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se...
Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.
Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.
Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt,...
F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă vinul, usturoiul tocat mărunt şi se lasă la gătit, cca. 5 minute la foc...
Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.
In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această...
Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!
Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la...
Painea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi.
Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit congelat, recunosc ca am avut un o pic de emotii, dar in final totul s-a sfarsit cu bine!) pana se obtine o...
Omleta din ou de strut
Cei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și mașină de găurit în dotare, oul se poate sparge cu un cuțit mai gros, gen măcelar și un ciocan...
Desert prajitura cu merdenchi si rubarba
Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;) cca. 10 minute. Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă...
Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără apă de data aceasta, se asezonează cu piper și sare. Între timp ouăle se bat energic cu...
Ciorba de vacuta cu rubarba
Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi...
Lapți de stiuca pane
Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul,...
Desert tort Seherezada cu fructe de padure
Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete. Atentie, e...
Iahnie de praz cu masline
Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit,...
Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin translucide, cca. 10 minute la foc...
Ciuperci brune cu sos de vin
Ciupercile curăţate se taie grosier. Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic. Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute....
Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti
Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator sau in vasul mixerului, se...
Desert tort Paccheri cu crema de branza
Branza de vaci, zaharul pudra, zaharul vanilat, esentele si ouale se amesteca energic pana se obtine o crema omogena. Apoi se adauga mix-ul de merisoare, stafide, arahide, caju si bucatele de papaya confiata, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate in crema de branza. Într-un...
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare. Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se...
Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte...
Ciorba de fasole galbena
Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se...
Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar
Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand. Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se...
Creier pane
Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare. Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine...
Tocanita de vitel cu orrechiete si salata de varza murata
Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa călită. Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit,...
Chiftele cu sos sub capac de piure
Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos. Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și...
Ciuperci pleurotus fripte cu chives
Ciupercile se spala, apoi se taie fâșii, se asezonează cu sare. În tigaia cea mai folosita din Casa Zmeilor, mai bine zis Dubleta a la Turyke :D se pune uleiul de dovleac la incins, apoi se adauga ciupercile şi se lasă la fript acoperite cca. 5 minute pe o parte, apoi inca 5...
Dulceata din ceapa rosie si galbena
Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se...
Pui cu lapte de cocos si fistic
Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline. Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia și praf de curry....
Piure din spanac cu smantana vegetala
Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul. Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de...
Conopida cu branza albastra si fistic
Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High. Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas...
Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa
Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute neacoperit. Intre timp se curata ciupercile si se taie grosier, adica bucati mai mari și se adauga in...
Cus cus cu amestec de legume uscate
Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se...
Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel
Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare. Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit. Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt,...
Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos
F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă vinul, usturoiul tocat mărunt şi se lasă la gătit, cca. 5 minute la foc...
Paine cu ceapa
Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această...
Noodels cu varza calita
Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!! Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la...
Aperitiv ciabatta cu unt aromatizat si mozarella
Painea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi. Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit congelat, recunosc ca am avut un o pic de emotii, dar in final totul s-a sfarsit cu bine!) pana se obtine o...