Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1580
PRIETENI391
Retete

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2016

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.  Între timp din cele patru ouă se prepară o omletă...

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2016

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei,...

CLĂTITE BĂNĂȚENE

In Dulciuri la 15 Feb 2016

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei,...

Prajitura Valurile Dunarii

In Dulciuri la 3 Feb 2016

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compozița umedă,...

Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza

In Supe/Ciorbe la 3 Feb 2016

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la foc mic. Carnea afumată se pune la fiert într-un vas încăpător cu apă rece, cca. 30 de...

Prajitura rasturnata cu portocale

In Dulciuri la 2 Feb 2016

Portocalele spălate foarte bine cu apă fierbinte și oțet, se taie felii subțiri. Acestea se așează într-o tavă termorezistentă, se presară cele 100 g de zahăr tos pentru caramelizat și miezul de nucă, apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru cca. 10...

Rulouri din carne de manzat

In Vita la 24 Ian 2016

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o felie de bacon, bastonașe de castravete acru, apoi se rulează, se prind cu scobitori sau cleme...

Curcan cu legume, portocale si ghimbir

In Curcan la 24 Ian 2016

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite. După cele 15...

COZONAC TRANDAFIR

In Dulciuri la 16 Ian 2016

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul, gălbenușurile amestecate bine, praful de sare, coaja de portocală, lămâie se amestecă...

COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL ȘI NUCĂ DE COCOS

In Dulciuri la 16 Ian 2016

  Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul, gălbenușurile amestecate bine, praful de sare, coaja de portocală, lămâie se...

Prajitura din albusuri, mac, cacao si nuca

In Dulciuri la 8 Ian 2016

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje...

Caramel preparat in casa

In Dulciuri la 8 Ian 2016

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și smântâna, se degajă aburi fierbinți și e pericol de opărire!], să revin, se pune la topit la foc...

TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA

In Peste la 5 Ian 2016

Cartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până ce sunt pătrunși. În vasul cu cartofii albi, se adaugă praful de șofran, pentru a se...

TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE

In Dulciuri la 31 Dec 2015

Se amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea până ce se omogenizează, se adaugă și oul, după ce s-a obținut un aluat elastic, se pune...

Bomboane cu morcovi, cereale si miere

In Dulciuri la 31 Dec 2015

Se pun toate ingredietntele într-un robot de bucătărie, se mixează până ce se omogenizează toate ingredientele, apoi se umplu forme de silicon, pe fundul căruia s-a presărat nucă măcinată și bețigașe de ciocolată, după preferințele fiecăruia. Sau aluatul obținut...

BRĂDUȚ DULCE

In Dulciuri la 30 Dec 2015

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie...

Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci

In Curcan la 29 Dec 2015

Pentru că în vasul  Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia și se acoperă. Între timp se curăță codițele de ciuperci, carnea de curcan se...

Piept de porc fiert in zeama de varza

In Mezel de casa la 28 Dec 2015

Pieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului. Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul. Se asezonează de mirodenii, se pune pieptul de porc, într-un vas mai înalt, se adaugă...

PRĂJITURA BUDAPESTA

In Prajituri la 26 Dec 2015

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se frâmântă până ce se obține un aluat omogen și elastic. Aluatul se împarte în două...

GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

In Dulciuri la 26 Dec 2015

Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit pe Thor :D robotul...

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

In Prajituri la 26 Dec 2015

Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea până ce se omogenizează. Laptele se încălzește un pic, apoi se adaugă amoniacul, atenție dacă e prea cald s-ar putea umfla, din acest motiv recomand folosirea unei căni mai mari, după ce s-a dizolvat se adaugă...

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

In Dulciuri la 26 Dec 2015

Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe rând, oul întreg și cele trei gălbenușuri, esența de portocale, amestecându-se...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Dec 2015

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. După ce s-a răcit compoziția de unt și ciocolată, se...

CORNULEȚE DE POST

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și ușor de modelat. După ce se obține un aluat ideal, modelabil, se porționează în cca.6...

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

In Dulciuri la 19 Dec 2015

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle, amestecându-se eneregic, până ce se înglobează. Apoi se adaugă untul rece, răzuit...

TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ

In Dulciuri la 18 Dec 2015

Biscuții se mărunțesc, apoi se amestecă cu margarina/untul topit, se omogenizează bine, apoi se așează compoziția obținută, într-o formă cu pereți detașabili, rotundă au pătrată, unsă cu puțină margarină/unt și presărată cu zahăr. Atenție, sfatul lui Vlădutz, se...

RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI

In Prajituri la 6 Dec 2015

PENTRU FOAIA DE RULADĂ: Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul. Apoi se adaugă zahărul tos, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă făina amestecându-se...

Omleta de sambata dimineata

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2015

Intr-o tigaie, eu folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii  ”resturile” de cartofi prăjiți, de vineri :d, noi, vinerea avem  zi de cartofi prăjiți, Asta pentru că gătesc Zmeișorii ;), cu diverse adaosuri J (cârnați,...

PRĂJITURA DOBOȘ

In Dulciuri la 22 Noi 2015

Foile:  Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, energic, până se obține o cremă fină și spumoasă, apoi se adaugă...

TOCHITURĂ DE PORC

In Porc la 22 Noi 2015

Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se perpelesc puțin, apoi se adaugă carnea tot cubulețe, de aceea se numește tochitură, că să nu te...

Afisate 571 - 600 din 1580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]