Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1580
PRIETENI391
Retete

Salată de pui cu ciuperci

In Salate la 29 Dec 2014

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și piper sau o linguriță de Delikat de legume. După ce s-au fiert ingredientele, se strecoară, se...

Caltaboși răgățeni

In Mezel de casa la 28 Dec 2014

Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă la fiebere. Aici mulțumesc Oanei bucătăraș, pentri sfat;)  După ce s-au umplut mațele...

Tobă a la Panacris

In Mezel de casa la 28 Dec 2014

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de minute, spumuindu-se a nevoie. După ce carnea s-a dezlipt de pe os, se oprește fierberea, se...

Jumări la Multicooker

In Mezel de casa la 28 Dec 2014

Cel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun. Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să ”bucățească”) se pun în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece....

Prăjitură cu lămâie

In Prajituri la 24 Dec 2014

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și zeama de lămâie, bătându-se în continuare pâne ce se obține o spumă consistentă. Apoi se adaugă gălbenușurile, untul topit, dar rece, și se amestecă ușor până ce se...

Isler

In Prajituri la 24 Dec 2014

Făina, zahărul pudra, nuca,esența de  rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se întinde ușor cu mână pe o planșetă presărată cu făină. Se taie forme rotunde cu un...

Foi Lica umplute cu cremă de rahat

In Prajituri la 19 Dec 2014

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic, amestecându-se întruna, până ce se obține o cremă omogenă, bineînțeles ajutat cu apă,...

Prăjitură cu nucă

In Dulciuri la 17 Dec 2014

Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor ”mixerul planetar” , și-a dovedit utilitatea!!!). După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă...

Sos asiatic a la Panacris

In Sosuri la 7 Dec 2014

Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit, cca 15 minute. Apoi se adaugă usturoiul, stafidele și se aezonează de sare, oțet, boia și mix de...

Salata cu porumb, fasole, ceapa rosie si rodie

In Salate la 7 Dec 2014

Într-un vas mare puneM boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie. Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de măsline, zeama de rodie și lămâie. Apoi se ”purcede” la așezarea în...

Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline

In Iepure la 5 Dec 2014

 Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. Se acoperă vasul...

Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2014

Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată...

Tort de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2014

Cartofii se fierb în coajă cu apă asezonată cu sare sau Delikat de legume. Apoi se curăță de coajă și se taie felii. Între timp se amestecă ouăle cu smântâna, brânza dulce, ceapa chives tocată mărunt, pesmetul și cașcavalul ras. Într-o tavă...

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2014

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată, lăsându-se la...

Pastramă din mușchiuleț de porc

In Mezel de casa la 12 Noi 2014

Se face o marinadă din toate ingredientele enumerate mai sus. Se pune mușchiluețul la marinat în amestec și se lasă la rece, acoperit de marinadă 48 de ore. După cele 48 de ore, se scoate carnea din marinadă se curăță de bobae și mirodenii, atenție nu se spală cu apă, doar...

Baigli cu varză călită

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2014

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

In Dulciuri la 10 Noi 2014

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până își măresc considerabil volumul, se adaugă nuca, apoi făina, praful de copt, romul...

Bucățele de porc, ciuperci pleutorus și mix de orez

In Porc la 6 Noi 2014

Bucățelele de porc se pun la dinstuit împreună cu ciupercile curățate și tocate mărunt, cca. 10 minute la foc mic, într-un vas Wokk, acoperit. Apoi se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt, se asezonează de sare și mirodenii, se adaugă cca. 250 ml de apă și se...

Fasole verde cu bucățele de porc

In Porc la 6 Noi 2014

Legumele se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul START, se lasă la călit cca. 5 minute, cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă bucățile de carne...

Peltea din gutui

In Dulceata / Gem la 6 Noi 2014

Cojile și cotoarele se pun la fiert într-un vas încăpător cu cei 2000 ml de apă, împreună cu mirodemiile. Se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, până se obține un lichid aromat. Se strecoară lichidul obținut, se măsoară, apoi se adaugă aceeași...

Dulceață de gutui la Multicooker

In Dulceata / Gem la 6 Noi 2014

Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;)  Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu zahărul și zeama de citrice. Se conectează aparatul Multicooker de la Philips, la sursa de curent,...

Franzelă umplută

In Sandvisuri la 26 Oct 2014

Franzela se feliază, apoi se stropește cu ulei de măsline. Feliile de cașcaval, șuncă și ciuperci se așează alternativ între feliile de pâine. După ce s-a umplut franzela, se dă la copt într-o tavă termorezistentă la căldură cca. 30 de  miniute la 150 grade....

Chec marmorat cu pudră de roșcove

In Prajituri la 26 Oct 2014

Se scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul, laptele și zahărul vanilinat. După ce s-au omogenizat ingredientele se schimbă paletele de mixare...

Varză murată cu jumări și carne de porc

In Porc la 26 Oct 2014

Jumările și carnea tăiată cubulețe se pun laprăjit, în vasul Multicooker-ului, setat la programul FRY, ptr cca.6 minute. Între timp se curăță, toacă ceapa și varza murată, ce se adaugp la amestecul de jumări și carne, lăsându-se la prăjit cca 10 minute....

Borș de văcuță cu ciuperci și tăiței de casă

In Ciorbe la 26 Oct 2014

Zarzavaturile și legumele, curățate și tocate mărunt se pun la călit în vasul aparatului Multicooker, cca. 10 minute la programul FRY, cu puțin ulei de măsline. După ce a expirat timpul se adaugă, bucățile de piept de văcuță, se asezonează de sare, piper și condimente, se...

Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

In Ciorbe la 20 Oct 2014

Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu puțină apă rece, boaba de enibahar și foile de dafin. Între timp se curăță zarzavaturlie...

Sandwich Panacris

In Sandvisuri la 8 Oct 2014

Feliile de pâine se prăjesc în aparatul de prăjit. Apoi se ung cu usturoi și brânză cremoasă de la Delaco. Pieptul de pui feliat se așează, pe pâinea prăjită, apoi se așează feliile de roșii, cașcavalul feliat, firele de chives, ciupercile feliate și...

Gulyas din carne de curcan

In Curcan la 3 Oct 2014

Carnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de gâscă, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, morcovul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la...

Castraveți bulgărești

In Muraturi la 21 Sep 2014

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă  zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun...

Conopidă conservată în oțet

In Conserve la 21 Sep 2014

Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori ;) Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic....

Afisate 691 - 720 din 1580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]