Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine.
In recipientul masinii de pâine se pune apa, kefirul, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca...
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia.
(Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
După ce aluatul...
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.
După ce s-a fiert...
Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată.
Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de surplusul de ulei 😉 apoi se adaugă peste ceapa feliată😉 Se asezonează de oțet balsamic și zeama...
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare.
Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se...
Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile în interior.
Carnea se scoate și se lasă la odihnit, se asezonează de sare, piper, cimbru...
Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la...
Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular.
Apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cremwurșt-ul (vedeti in imagini!), și se asaza în tava tapetată cu...
Feliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute.
Se scot, se freacă cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se așează câte două felii de...
În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.
Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire,...
Eiii și de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
În...
Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
Boabele de...
Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul.
Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie...
Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor.
Pastele se strecoară de apă și...
Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.
Ceapa se curăță și se taie mărunt.
Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic...
Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se...
Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉
În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina, sarea, zahărul, laptele, ouăle, uleiul, drojdia uscată și se pornește mixer-ul întâi...
Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț.
Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de...
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și...
Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
Morcovii baby se pun la fiert separat...
Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare.
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul...
De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.
Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a...
Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
Apoi se adaugă apa călduță și ouăle, mixându-se la viteză mica până se...
Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim...
Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer...
Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere.
Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă bucățele, untul, laptele și se dă la topit, la foc mic, amestecându-se continuu ca să nu se...
Carnea de pui se taie bucățele, se pune într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, condimentele, se masează apoi se pun la prăjit într-o tigaie și se lasă la gătit până ce se pătrunde bine și rumenește.
În altă tigaie se pun la călit ardeii și ceapa verde...
Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.
Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu...
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.
Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.
Apoi se adaugă ciupercile și...
Ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu legumele congelate, apa, uleiul, smântâna de gătit, piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui...
Paine cu kefir si ceapa prajita
Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, kefirul, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca...
Pizza rulou
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul...
Ramen a la Panacris
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute. După ce s-a fiert...
Salata de ton, caracatita, sardine si ceapa rosie
Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de surplusul de ulei 😉 apoi se adaugă peste ceapa feliată😉 Se asezonează de oțet balsamic și zeama...
Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se...
Muschi de vita Wellington
Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile în interior. Carnea se scoate și se lasă la odihnit, se asezonează de sare, piper, cimbru...
Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza
Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la...
Aperitiv cornuri cu cremwursti
Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cremwurșt-ul (vedeti in imagini!), și se asaza în tava tapetată cu...
Sandwich cald American
Feliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute. Se scot, se freacă cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se așează câte două felii de...
Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao
În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire,...
Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov
Eiii și de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter! În...
Pasta din fasole rosie si porumb
Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter! Boabele de...
Conglioni umplute cu tocanita de porc
Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie...
Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi
Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor. Pastele se strecoară de apă și...
Fleica de porc umpluta
Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic...
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura
Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se...
Chifle cu lapte si oua
Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina, sarea, zahărul, laptele, ouăle, uleiul, drojdia uscată și se pornește mixer-ul întâi...
Penne cu spanac și gorgonzolla
Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț. Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de...
Avat pe pat de citrice
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și...
Salata Rogvaiv cu ton
Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor. Morcovii baby se pun la fiert separat...
Chiftelute cu seminte de susan si in auriu
Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare. Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul...
Cotlet de porc aromatizat
De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece. Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a...
Desert Babka cu dulceata de lapte si fistic
Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele. Apoi se adaugă apa călduță și ouăle, mixându-se la viteză mica până se...
File de curcan gatit lent, cu dulceața de afine si dulceata de ceapa
Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim...
Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie
Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer...
Desert salam de biscuiti cu mix de alune si nuca de cocos
Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere. Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă bucățele, untul, laptele și se dă la topit, la foc mic, amestecându-se continuu ca să nu se...
Quesadilla cu pui, ardei si ceapa verde
Carnea de pui se taie bucățele, se pune într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, condimentele, se masează apoi se pun la prăjit într-o tigaie și se lasă la gătit până ce se pătrunde bine și rumenește. În altă tigaie se pun la călit ardeii și ceapa verde...
Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus
Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă. Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu...
Supa de pui, ciuperci si legume dreasa cu ou si smantana
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ciupercile și...
Supa crema din legume mexicane
Ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu legumele congelate, apa, uleiul, smântâna de gătit, piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui...