publicat la 05.02.2019
publicat la 29.08.2018
publicat la 30.07.2018
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu mere si scortisoara
Mixam untul pana devine spumos apoi adaugam ouale, zaharul si extractul de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si scortisoara iar apoi o incorporam in compozitie. Merele le curatam si le taiem cubulete mici apoi le adaugam in aluat si amestecam usor....
Felii de cozonac cu mere si caramel
Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar, in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa se activeze. Intr-un castron cernem faina si adaugam ouale, zaharul, apa calduta si restul de lapte. Adaugam drojdia activata si incepem sa framantam. Urmeaza apoi...
Prajitura cu prune si nuci
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat mixam untul impreuna cu zaharul pana se omogenizeaza iar apoi adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Amestecam faina cu praul de copt si scortisoara si le adaugam peste amestecul de unt si galbenusuri. Amestecam usor pana se...
Cornulete fragede cu osanza
Intr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute. Adaugam cateva linguri de faina si mixam pana se incorporeaza apoi adaugam treptat toata faina si framantam repede un aluat...
Tarta cu visine si crumble
Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat elastic. 3/4 din aluat il intindem in tava rotunda unsa cu unt. Pentru umplutura mixam branza de vaci cu oul si zaharul apoi adaugam praful de budinca si zeama de lamaie. Mixam pana se omogenizeaza. Turnam umplutura peste aluat...
Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale
Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul. Mixam ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele batut si mixam. Faina o amestecam cu praful...
Tarta cu visine si iaurt
Pentru umplutura de visine punem visine la foc impreuna cu compotul si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 minute. Amidonul il dizolvam in 3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste visine si fierbem la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Pentru aluat amestecam...
Torta della nonna (Tarta bunicii)
Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi amodonul si mixam pana se incorporeaza iar la final adaugam in fir subtire laptele fierbinte. Punem crema pe foc mic si fierbem...
Prajitura cu nuca si ciocolata
Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o incorporam usor in spuma, cu miscari de jos in sus. Turnam aluatul in tava mare de la aragaz (30*34 cm), tapetata cu...
Tort Kinder Pingui
Pentru blat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam apoi laptele, uleiul si mierea si amestecam pana se...
Prajitura Trio
Albusul il mixam spuma, cu un praf de sare. Separat mixam galbenusul cu zaharul si smantana. Amestecam faina cu praful de copt si macul si o incrporam in compozitie. La final adaugam spuma de albus si amestecam usor pana se incrporeaza. Turnam compozitia in tava (25*35cm) tapetata cu hartie...
Chec cu rabarbar si ciocolata
Rabarbarul il curatam si il taiem bucatele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul moale si vanilia si mixam pana devine cremos. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in amestecul de oua. La final adaugam ciocolata taiata...
Tort cu mousse de capsuni si caramel
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si spuma luceste. Separat mixam galbenusurile si adaugam treptat uleiul apoi esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile peste spuma de albus si amestecam usor pana se incorporeaza....
Prajitura de vis
Incepem cu pragatirea foilor. Din ingredientele de mai sus coacem doua foi. Fie facem aluatul si il impartim sau impartim ingredientele de la inceput. Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste iar spuma luceste. Amestecam nuca de cocos cu faina si o...
Tarta cu mere si crumble (de post)
Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca. Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem...
Spirala cu ricotta si branza de vaci
Pentru umplutura mixam bine branza de vaci cu ricotta si smantana. Adaugam zaharul, vanilia si ouale. La final adaugam stafidele si amestecam. Dezghetam foile de placinta. Intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit. Asezam a doua foaia pe care o ungem cu unt si acoperim cu cea de-a treia...
Tarta cu mere si aluat fraged
Cernem faina intr-un bol. Adaugam zaharul, sarea si untul rece taiat bucatele iar in mijlocul fainii adaugam oul. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura. Curatam merele si...
Fursecuri cu lamaie si unt
Mixam untul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie. Adaugam apoi oul batut si zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitie iar la final adaugam lingura de lapte. Va rezulta un aluat usor de modelat. Rupem bucatele din aluat si...
Clatite cu caramel
Pentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem cratita pe foc si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrose putin. Dam apoi de...
Cornulete cu ananas si nuca de cocos
Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana normala de lapte. Eu am folosit acest set pentru masurare. Este foarte practic. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Adaugam apoi ananasul pasat in robot sau taiat marunt si nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza....
Tort cu piersici si ciocolata alba
Blat: Mixam albusurile spuma impreuna cu apa si un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adagam peste spuma. Amestecam pana se incorporeaza. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o adaugam apoi treptat in...
Branzoaice
Si de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine. Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine) :). Amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cele 3 linguri de lapte caldut. Lasam sa stea 10...
Biscuiti cu scortisoara
Cernem intr-un castron faina si adaugam praful de budinca, untul, zaharul pudra si nuca macinata. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mani. Il invelim apoi in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Separat amestecam zaharul si scortioara. Pe masa de lucru...
Prajitura cu bezea si foaie de napolitana
Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza. Asezam in tava (25x35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem...
Rulada cu crema de ciocolata Raffaello
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam peste spuma. Amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam praful de Creme Ole si mixam...
Crema de ciocolata Raffaello
Punem untul intr-un vas la topit, la foc mic. Adaugam apoi ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si laptele condensat si dam de pe foc. Adaugam nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza bine. Lasam crema sa se raceasca apoi o punem in borcane si o dam...
Impletitura cu mere
Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Invelim aluatul in...
Tort Intercontinental
Pentru foi mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana luceste spuma si face tzepi. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o adaugam peste bezea. Amestecam usor pana se in corporeaza. Impartim bezeaua in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda...
Cozonac cu nuca si caramel
Anul acesta am avut un ajutor de nadejde la framantat aluatul de cozonaci: noua mea prietena, masina de paine :D. Merge insa framantat si fara masina de paine. Mie chiar imi place, doar ca anul acesta nu prea am avut timp. Totul a fost facut in marea viteza si sub presiunea timpului. Cand...
Fursecuri cu unt si vanilie
Amestecam faina cu praful de copt si praful de budinca. Adaugam zaharul si vanilia si la final untul la temperatura camerei. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si are consistenta platilinei. Rupem bucatele din aluat si formam bilute (cam cat o nuca) pe care le asezam in...