publicat la 04.11.2012
Stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, autoritate, generozitate, creatie, putere, glorie, fidelitate, aparenta, conducere, curaj, franchete, caldura, bunatate, energie, demnitate, loialitate, ambitie, expresivitate, inteligenta, sinceritate, romantism, iubire, noroc. Ai numai calitati!
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de rosii cu porumbei la ceaun
Am spalat porumbeii,i-am taiat pe jumatate si i-am pus un pic la prajit in ulei ,in tuci(ceaun)...apoi am adaugat ceapa verde peste care am adaugat apa si le-am lasat la inabusit. Rosiile le-am oparit ,apoi le-am decojit si le-am taiat cubulete,la fel si dovlecelul,l-am taiat cubulete.Le-am...
Ciulama de ciuperci cu piept de pui
Am taiat pieptul bucatele medii..ciupercile le-am bagat la robot,am tocat ceapa,usturoiul verde si uscat...le-am pus la fiert cu apa si ulei..le-am lasat sa fiarba cam 1 ora..apoi am adaugat bulionul,2-3 linguri de bulion le-am amestecat cu faina si cu putina apa,cat sa fie o compozitie mai...
Gratar de pui
legumele le-am taiat bucati si le-am pus pe betisoare in ordinea dorita..le-am sarat si condimentat cu piper... Le-am servit alaturi de pulpe de pui:condimentate ,sarate si facute la gratar... Cu ciuperci:ciupercile le-am sarat,piperat si in fiecare ciupercuta am pus cate o bucatica...
Friptura de miel
Am spalat carnea f bine,am sarat-o,piperat-o si am pus-o intr-o tava de yena...am tocat ceapa ,ardeiul ,patrunjelul si telina.am pus si restul condimentelor.am adaugat vinul si apa cat sa acopere toata carnea...am bagat-o in cuptorul deja incins...cat a stat la cuptor am intors-o cand pe-o parte...
Curcan umplut
Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul si condimentele..le-am mai inabusit inca...
Lahmeh beajin si batata bi kezbera
Friptura de fazan
De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17... Am pus fazanul intr-un vas de yena impreuna cu sosuletul in care a stat la fezandat si...
Gogosari umpluti cu carne
Am scos semintele si cotoarele gogosarilor. Carnea tocata am amestecat-o cu morcovul si ceapa date pe razatoarea mica,orez,ou,sare ,piper si 2 linguri de faina.Am umplut gogosarii cu carnea pregatita. Am asezat gogosarii intr-o cratita si am pus apa peste ei.I-am pus la fiert la foc...
Pulpe de pui cu legume asortate
Am tocat legumele si le-am asezat intr-un vas de yena.am adaugat sare,piper,ulei,usturoiul,apa si le-am amestecat.pulpitele le-am presarat cu condimentul de pui si le-am pus peste legume.le-am acoperit cu folie de staniol si le-am bagat la cuptor.le-am lasat aproape o ora dupa care am dat...
FASOLE CU CIOLAN AFUMAT
Am pus fasolea la fiert,am clocotit-o cam o ora la foc potrivit dupa care am schimbat apa.am pus din nou la fiert,cand a inceput sa clocoteasca am adaugat carnea si legumele tocate si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit aproximativ o ora. am adaugat sare dupa gust,frunzele de...
FICATEI DE PUI CU SOS DE ROSII
Am fiert ficateii intr-o oala cu apa.am tocat ceapa marunt,am taiat gogosarii julien.intr-o cratita am pus uleiul de masline,cat sa acopere fundul cratitei,am pus ficateii de pui ,ceapa si gogosarii.peste am pus putina apa si le-am inabusit cam 20 minute completand cu apa cand era nevoie...am...
Tochitura olteneasca
Am fiert carnea si am schimbat apa,le-am pus intr-o alta oala si le-am lasat la fiert in putina apa,un fel de prajeala aburinda:) Am tocat legumele,ciupercile,ceapa,ardeiul iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare..le-am pus peste carne,am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert....
Mazare cu copanele de curcan
Am dezosat copanele si am taiat carnea bucatele mici,le-am pus la fiert,le-am lasat sa clocoteasca de cateva ori apoi am schimbat apa.am pus ceapa taiata marunt si ardeiul taiat fasii.le-am lasat sa clocoteasca cam 30 minute apoi am adaugat bulionul de rosii..le-am lasat sa fiarba si spre final...
Ardei umplut
Am tocat carnea ,ceapa,cartofii la robot.Am amestecat-o cu cele 2 oua,un pumn de orez,sare si piper dupa gust. Am curatat ardeii de seminte,i-am spalat si i-am lasat cateva minute la scurs. Am umplut ardeii cu compozitia de carne si i-am asezat intr-o oala.Am pus apa peste ei si i-am pus pe...