publicat la 06.12.2014
publicat la 16.11.2014
publicat la 16.11.2014
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Negresa de post glazurata
Intr-un lighean punem toate ingredientele de mai sus si amestecam cu telul. Luam o tava si o tapetam cu hartie,rasturnam compozitia si bagam la cuptor pana se rumeneste incercand ca la chec cu scobitoarea. O scoatem si o lasam sa se raceasca,si intre timp facem glazura. Pt. glazura:...
Prajitura Ravani
Intr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala. Cernem faina cu grisul si praful de copt. Amestecam bine cele doua preparate de mai sus sa devina un aluat ca la chec. Rasturnam in tava si punem la cuptor 30 de min. la 200 de...
Salata sefului
Curatam si spalam toate legumele. Fierbem ouale. Amestecam maioneza cu ketchup-ul si otetul si facem sosul. Intr-un castron adanc taiem salata verde si punem numai jumatate din ea,pe deasupra ei punem varza taiata marunt,din rosie taiem patru felii pt.ornat si...
Placinta cu branza
Intr-un vas cernem faina ,grisul si praful de copt. In alt vas adanc punem uleiul,laptele,si ouale batem cu telul pana se amesteca bine toate ingredientele lichide,adaugam putina sare si piper. Punem faina cernuta cu grisu si praful de copt amestecam bine ,maruntim cu mana branza si iar...
Ciorba de pipote
Curatam si spalam bine pipotele,le punem in apa cu putina sare la fiert. Intre timp tocam toate legumele cubulete mici. Aruncam apa din oala in care au fiert pipotele. Punem ulei in oala si calim legumele tocate marunt apoi punem si pipotele fierte,lasam sa se caleasca un pic apoi...
Prajitura de dovleac dulce
Curatam dovleacul si il taiem cubulete mici. Intr-un vas adinc punem uleiul,scucul de porocale ,razatura de portocala,zaharul,stafida,praful de copt,praful de scortisoara si cuisoare .Amestecam bine pana se topeste zaharul. Punem faina si amestecam usor,adaugam dovleagul si-l incorporam...
Budinca cu legume
Spalam si curatam legumele. Dovleceii ii dam pe razatoare si presaram cu putina sare si lasam cateva min.apoi ii stoarcem bine de zeama. Intr-un lighean punem dovleceii,morcovul ras,ardeiul tocat cubulete mici,patrunjelul si mararul tocat marunt. In alt lighean batem ouale adaugam branza...
Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci
Clatitele le avem gata facute deoparte. Tocam carnea si o punem la calit cu ulei,tocam ceapa cu usturoiul si o punem pe deasupra la carne sa se calesca ,taiem ardeiul si ciupercile marunt si le adaugam si pe ele,lasam sa se caleasca si punem un pahar cu apa dam sare si piper dupa...
Paste sufleu
Punem pastele la fiert in apa cu sare,apoi le clatim cu apa rece si le punem intr-o tava unsa cu unt. Taiem cubulete mici salam sau bacon, adaugam pe deasupra pastelor,frisca lichida,si un sfert din branza rasa,sare si amestecam pastele. Pe deasupra pastelor adaugam toata branza rasa in asa...
Chec cu ciocolata
Separam albusul de galbenus.Albusurile le batem cu un praf de sare,si galbenusurile cu zahar si esenta de vanilie. Cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-o tigaita punem ciocolata la topit cu frisca lichida cand ia clocot dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata si se face...
Ciorba de lobada
Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa,morcovul il dam pe razatoare,ardei taiati cubulete mici,le punem intr-o oala si le calim un pic. Lobada taiata apoi o stoarcem de zeama si o calim si pe ea.Adaugam apa si lasam sa fiarba. Dupa 20 de min.adaugam delikatul,sarea dupa gust si...
Cununita cu ficatei de pui
Spalam si curatam bine ficateii de pui si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Punem la fiert orezul,apoi il scurgem si il clatim cu apa rece. Taiem ficateii cubulete mici si le punem intr-un lighean,tocam si ceapa marunta,patrunjelul,punem cele 3 oua adaugam orezul fiert,sare si...
Desert prajitura cu iaurt si caise
Blat: Separam ouale si batem albusul cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Amestecam cele doua compozitii usor cu spatula, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem...
Placinta cu mere de vara
Curatam merele si le taiem feliute ,le punem in cratita cu zahar si le calim 5 min. Lasam sa se raceasca si facem blatul. Separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare. Glbenusurile le batem cu ulei ,zahar,si lapte. Cernem faina cu praful de copt. Amestecam usor cu o...
Placinta Puturoasei
Punem intr-o oala laptele cu untul sa se incalzeasca pina se topeste untul,batem ouale si le punem in lapte dupa ce s-a racit putin,dam dupa gust sare si piper. Luam o tava,asezam foaia de placinta punem un polonic din laptele facut mai sus, iarasi o foaie, iarasi lapte si asa asezam jumatate...
Sutzukakia Smyrneika
Punem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper dupa plac si o lingurita de chimen si una de scortisoara.Framantam bine aluatul de carne si il punem...
Ciorba de legume
Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete mici toate legumele si le punem in oala.Adaugam apa, sare,piper si ulei,lasam sa dea un clocot si punem bulionul si delikatul. Dupa ce s-au fiert legumele punem fideaua si inacrim dupa gust. Simplu ,sanatos si gustos. Pofta buna!
Rulada din carne tocata
Facem aluatul de carne: Punem intr-un vas adinc carnea, dam pe razatoare ceapa, tocam patrunjelul marunt, sare, piper si oregano dupa gust. Inmuiem feliile de paine sau punem pesmet, ulei si oul crud si framantam bine aluatul. Intindem foaia de copt,punem aluatul de carne si il intindem cu...
Placinta cu branza greceasca Tiropita
Intr-un castron punem branza feta sau telemeaua si o zdrobim cu furculita, punem si branza dulce cu guda si amestecam usor, batem cele 2 oua si le amestecam in compozitia de branza, adaugam piper dupa gust si frunzele de oregano sau busuioc tocate marunt. Luam o tava si o ungem cu putin...
Hamsii la cuptor
Curatam si spalam hamsile si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem rosiile,usturoiul si ceapa rondele groasute. Luam un vas termorezistent, il ungem cu putin ulei si facem un pat din rosii apoi punem ceapa si usturoiul.Asezam pestele pe patul facut ,tocam patrunjelul si il punem pe...
Ciorba de pui cu smantana
Portionam puiul in bucati potrivite. Punem ulei si prajim usor bucatile de carne pe ambele parti. Tocam ceapa,morcovul si cartofi si le calim putin,dam sare si piper dupa gust,turnam cam 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Dupa ce sa inmuiat pe jumatate carnea adaugam si telina si lasam...
Mousse de ciocolata cu frisca
Batem albusurile cu un praf de sare sa devina tare ca pt. bezea. Batem frisca lichida paina devine aproximativ tare. Punem ciocolata sa se topeasca la baie marina. Batem galbenusurile cu zahar pina se deschid la culoare apoi turnam peste galbenusuri ciocolata topita si amestecam...
Brownies cu branza
Mai intai punem cuptorul la incalzit la 200 de grade. Intr-o oala punem untul cu zaharul si ciocolata rupta bucatele,lasam sa se topeasca.Dupa ce s-a racit putin batem usor cele 3 oua si le adaugam in compozitia de ciocolata amestecand intr-una. Adaugam faina,cacaoa si praful de copt...
Midii Saganaki
Dam ceapa si usturoiul pe razatoare. Intr-o tigaie punem uleiul si le calim putin,apoi adaugam midiile lasam putin sa se prajeasca apoi turnam sosul de rosii si dam dupa gust sare si piper. Le punem intr-un pirex adaugam feta sau telemeaua zdrobita si oregano pe deasupra. Bagam la cuptor...
Rulada din omleta cu sunca, rosii si Philadelphia
Intr-un castron batem 2 oua cu sare si piper. Punem pe foc o tigaie cu o lingura de ulei. Dupa ce s-a incalzit bine tigaia punem ouale batute si facem o omleta subtire. O punem pe farfurie si continuam cu celalalte 2 oua la fel. Dupa ce am facut omletele le lasam putin la...
Chec cu glazura de portocale
Batem untul cu zaharul pina devine spumos,adaugam ouale unul cite unul batand incontinuu,adaugam si razatura de portocala si lamaie. Cernem faina cu praful de copt si amestecam,adaugam si sucul de portocale si continuam sa batem cu mixerul pina devine un aluat fin. Ungem o tava cu unt...
Tocanita cu carne si bulbi de ceapa
Curatam bulbii de ceapa si usturoiul (bulbii de ceapa nu ii taiem ii lasam intregi) Intr-o oala punem uleiul si prajim putin carnea, o scoatem pe o farfurie si calim bulbi de ceapa cu usturoiul taiat felii. Dupa ce s-au rumenit putin bulbii adaugam carnea si stingem cu otet. Punem bulionul...
Tocanita de cartofi cu sunca afumata
Curatam si spalam cartofi. Intr-o oala punem sunca taiata cuburi pe marimea care vrem ,un pic de ulei si lasam sa se prajeasca putin apoi adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt si lasam sa se caleasca.Taiem cartofii cuburi, ii adaugam si pe ei, la foc mijlociu sa nu se prinda de oala,...
Tort cu crema de gris
Punem laptele la fiert in oala cu grisul si amestecam intr-una pana se ingroasa apoi il lasam sa se raceasca. Batem margarina cu zaharul pudra adaugand, unul cate unul, galbenusurile. Adaugam cate o lingura din grisul cu lapte si batem intr-una pina se termina compozitia de gris....
Spaghetti Timbal
Punem spaghettele la fiert in apa cu sare,dupa ce s-au fiert le strecuram si le clatim cu apa rece. Taiem baconul cuburi si il prajim un pic, adaugam ardeii taiati cubulete mici si ii calim, apoi taiem ciupercile felii si le punem si pe ele la calit sa se inmoaie. Punem compozitia intr-un...