Pulpe de pui cu ciuperci in sos...
Postat de: rocsi_1612 in PuiPulpele de pui le spalam bine si le curatam de tot puful. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam sub jetul de apa. Ungem un vas de ceramica cu ulei. Asezam pulpitele si ciupercile. Rosiile...Citeste continuarea
Prajitura cu pere si gutui
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare....Citeste continuarea
Piureu de cartofi by Cristi Roman...
Postat de: Sim0naWorld in PorcCarnea am condimentat-o cu cimbru, boia, sare si ardei iute pisat. Am uns-o cu putin ulei de masline, si am pus-o intr-o tava. Deasupra am turnat putina apa si am dat tava la cuptor pentru...Citeste continuarea
Prajitura zserbo (sau Greta Garbo)
Postat de: Criss in PrajituriDrojdia se pune in laptele cald amestecat cu o lingura de zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu untul moale, se adauga smantana, oul + galbenusul, coaja de lamaie si se...Citeste continuarea
Pate alcoolizat
Postat de: Toamna07 in FicatSpala ficateii,curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.Separat,taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul.Adauga ficateii scursi. Toarna vinul,presara un praf de piper si nucsoara...Citeste continuarea
Placinta cu mere (2)
Postat de: miremirc in PrajituriAluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1...Citeste continuarea
Penne alla carbonara
Postat de: alba_zori in Penne1.Rozolim intr-o tigaie cubuletele de pancetta si stingem focul. 2.Fierbem pastele in apa si sare cam 10,11 minute. 3.Spargem ouale intr-o farfurie,le batem cu o furculita si adaugam...Citeste continuarea
Paine cu tarate si salvie
Postat de: mimmi in PiineCernem faina intr-un bol si o amestecam cu taratele de grau.,iar in mijloc formam o "gropita". Intr-un pahar amestecam drojdia cu mierea si apa si o turnam in faina. Adaugam pe...Citeste continuarea
Penne cu legume si sunculita...
Postat de: Elena_Daria in PenneCeapa o tocam marunt, si o punem la calit in uleiul incins. Ardeiul spalat se taie fasii impreuna cu sunculita. Usturoiul ii curatam si il tocam marunt. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Prajitura Boema
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa , iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie...Citeste continuarea
Panini cu ciocolata si banane
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe ung doua dintre feliile de paine cu miere, se aseaza ciocolata taiata bucati mai mari si felii de banana. Se construiesc panini, asezand feliile ramase peste. Se introduc la sandwich-maker...Citeste continuarea
Paste colorate cu sunca
Postat de: aalliinnaa07 in PasteFierbi pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le clatesti in apa rece, le pui la scurs, dupa care le asezi intr-un castron.Fierbem ouale sa fie tari apoi le punem in apa rece. Taiem bucati...Citeste continuarea
Prajitura ''Piknik"
Postat de: Monica1997 in PrajituriSe separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,coaja si zeama de la lamaie,apoi se pune la cuptor pentru 30 minute. Intre timp se face crema,se pune laptele la fiert cu...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si nuca
Postat de: Bunica in PrajituriToate ingredientele se pun intr-un vas cu peretii inalti si se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava de dimensini30/40cm.se tapeteaza cu hartie de copt. Toata compozitia se toarna in tava si se...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac: Reteta simpla...
Postat de: dakris in DulciuriIata cum se prepara Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la...Citeste continuarea
Pastrav somonat pe pat de praz si...
Postat de: panacris in PastravPrazul si ardeii se curata, se spala si se taie rondele. Intr- tava termorezistenta se aseaza patul de praz si ardei. Pestele se curata, se asezoneaza cu mirodenii, se lasa la rece cca. 10 minute,...Citeste continuarea
Pui Shanghai preparat in vas Zepter
Postat de: Bucataras in PuiPieptul de pui se taie fasii. Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase. Fasiile...Citeste continuarea
Prajitura roz
Postat de: dalina2007 in PrajituriMod de preparare: Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine. Se...Citeste continuarea
Panna Cotta Caramel
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPanna Cotta: Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca, caramel si...
Postat de: timea in PrajituriBlatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare. Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana...Citeste continuarea
Piept de pui cu sos de smantana si...
Postat de: mon in PuiPieptul de pui se spala bine se taie in bucati potrivit de groase, se pun intr-o tava putin adanca. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper negru macinat. Ungem bine bucatile de pui...Citeste continuarea
Paine de casa - rapida
Postat de: Zamfira in PiineAmestecam si cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam celelalte ingrediente. Puteti amesteca totul in robotul de bucatarie, dar tot atat de bine putem amesteca ingredientele cu o lingura...Citeste continuarea
Prajitura turnata cu mere
Postat de: lili in PrajituriDin ingredientele date ( oua, zahar, ulei, lapte, vanilie si faina) se face un aluat care curge ( un pic mai gros decat cel de clatite). Se pune aluatul in tava si peste el se pun merele...Citeste continuarea
Pumpkin Pie - Placinta cu dovleac
Postat de: Corina33 in PrajituriPtr aluat, se amesteca intr-un bol faina cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se adauga oul si untul taiat cubulete si se framanta putin, doar cat sa se amestece toate ingredientele. Se infasoara...Citeste continuarea
Pufosenie cu visine
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt insiropata
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca cu un tel iaurtul si zaharul bine, se adauga pe rand uleiul iar apoi ouale si coaja de portocala. Se adauga faina si se amesteca pana...Citeste continuarea
Placintele cu branza si verdeata
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriAluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand...Citeste continuarea
Pepenași murați
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiPepenașii, morcovii, gogonelele se spală bine. Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar. Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se...Citeste continuarea
Placinta de dovleac
Postat de: Mirela_Tilvescu in PrajituriPt. umplutura am ras dovleacul pe care l-am calit in putin ulei( dupa ochi).Se lasa pana scade putin si la sfarsit am adaugat zaharul, scortisoara si cand se mai raceste zaharul vanilinat....Citeste continuarea
Pere imbatate
Postat de: cristeena20 in Dulciuri-perele se curata de coaja ,dar se lasa intregi (si pentru aspect lasati codita). - Intr-o oala se pune vinul cu zaharul si perele frumos aranjate in picioare si se dau la fiert la foc mic. Se...Citeste continuarea
Paste cu creveti si sos picant
Postat de: Sylvia in Fructe de mareDaca auziti de paste cu creveti va ganditi cel mai adesea la clasicul sos cu ulei de masline, busuioc si usturoi, sau pesto…..dar combinatiile sunt nenumarate. Puteti sa testati paste cu...Citeste continuarea
Punch de ceai negru
Postat de: Satisfyyourcravings in BauturiCeaiul se infuzeaza 6 minute in 500 de ml de apa fierbinte (nu clocotita) in care am dizolvat zaharul. Temperatura pentru infuzarea ceaiului negru, in general, este de 90 de grade Celsius....Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: gatiticuspor in DulciuriCuratati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare. Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15...Citeste continuarea
Paste de orez cu legume chinezesti
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumePastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Ceapa si usturoiul se taie feliute, morcovul se curata si se taie bastonase, dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete, varza se taie...Citeste continuarea
Placinta frageda cu pere si mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriPreparam aluatul fraged, amestecand untul moale cu faina, ouale, zaharul pudra( cele 150 gr), vanilia, coaja rasa de portocala. Framantam pana obtinem aluatul. Il invelim in folie de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si crema de vanilie
Postat de: adriana65 in PrajituriAm preparat din ingredientele date două foi de pandişpan: albuşurile le-am bătut cu un praf de sare; gălbenuşurile le-am frecat spumă cu zahărul. Am incorporat uşor, cu o spatulă,...Citeste continuarea
Placinta cu afine
Postat de: ralu_river in PrajituriSe amesteca oul batut cu zahar si mascarpone. Se aseaza folie alimentara pe masa de lucru, peste care se aseaza o foaie de placinta care se unge cu ulei, cu o pensula. Se aseaza deasupra o alta...Citeste continuarea
Placinta cu branza sarata
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriBranza se rade si se amesteca cu 200 gr smantana si 4 oua batute. Se pregateste o tava cu hartie de copt, se unge cu ulei hartia, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu pensula cu ulei, apoi se...Citeste continuarea
Piept de găină cu ceapă și...
Postat de: elucubratiiculinare in PuiPieptul de găină se spală și se taie fâșii subțiri. Se prăjește în 2-3 linguri ulei , amestecând până se albește carnea pe toate părțile. Se scoate și se ține...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu banane si afine
Postat de: ralu_river in PrajituriSe topeste untul (cat sa nu fie fierbinte) si se adauga zaharul, se mixeaza, apoi se adauga ouale batute usor si iaurtul si se mixeaza din nou. Bananele se piseaza cu furculita si se adauga peste...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in...Citeste continuarea
Pestisori de fasole verde
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- curatam fasolea verde si se fierbe in apa cu sare. Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata (pt a-si pastra culoarea verde frumoasa) - Se face un aluat din faina, sare, piper, galbenusuri si...Citeste continuarea
Pataniscas de bachalau (turtite de...
Postat de: cristeena20 in Peste1. Fierbem codul. il curatam de oase si piele si se desface marunt (se zdrentuieste).Pastram apa de las peste. 2. se toaca ff fin ceapa si se inabusa la foc moderat cu ulei de masline....Citeste continuarea
Pakora de pui
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se pune intreg la fiert. Dupa ce a fiert il taiem fasii potrivite. Intr-un castron punem faina, condimentele si apa cat sa se formeze un fel de aluat de clatite....Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriSe pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine. Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac . Se ia o...Citeste continuarea
Pateu de casa
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat, iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute, dupa care se scuge...Citeste continuarea
Peste alb cu lemongrass si sparanghel
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc. Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura...Citeste continuarea
Pulpa de porc inabusita cu...
Postat de: rhapsody in Porc1. Pulpa de porc o spalam si o taiem fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime. O rumenim pe toate partile in 1/2 lingura de ulei, apoi punem capacul si o lasam la foc potrivit 30 minute. 2....Citeste continuarea
Paste cu pui
Postat de: ioana_malia in PasteSe pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Pieptul de pui se taie fasii de 1 cm grosime si se pun in tigaia incinsa impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura Negresa ca la mama acasa
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriPunem la fiert apa cu zaharul si cacao, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza ingredientele. Trebuie sa dea cateva clocote, dupa care se lasa sa se raceasca putin (max 2-3 minute)....Citeste continuarea