Prajitura cu foi, branza dulce si...
Postat de: merisor67 in PrajituriIntai am pus stafidele la hidratat. Pentru blat am spart ouale si le-am pus intregi intr-un bol. Am adaugat zaharul si am frecat bine pana au devenit o spuma, apoi am adaugat uleiul si am...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu branza de vaci...
Postat de: Creatsa in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugam smantana,albusurile batute spuma,coaja de lamaie,vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Punem...Citeste continuarea
Prajitura cu struguri
Postat de: caroline in PrajituriSe bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma. In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze. Albusurile batute spuma se...Citeste continuarea
Pane de aripioare umplute
Postat de: mon in PuiSpeli aripioarele, le stergi prin presare cu servetele de bucatarie, faci mici taieturi sub piele si introduci dupa gust kaizer, masline, ciuperci etc. Faci un amestec din malai, sare, piper, boia...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: andreea_angelo in PizzaIntr-un vas inalt punem faina, oul, drojdia (jumatate dintr-un cub de 25g), sare si framantam cu lapte caldut. Lasam aluatul la crescut intr-un loc cald, acoperit cu un prosop. Din acest aluat...Citeste continuarea
Placinta rapida cu branza dulce si...
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAluatul l-am lasat sa se decongeleze in frigider. Stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de rom si le-am lasat sa se hidrateze. Intr-un castron am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si prune
Postat de: Retetegg in PrajituriAm batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat sucul si coaja de lamaie, branza dulce si praful de budinca. Am omogenizat bine cu un mixer. Am uns o tava...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de visine
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm)...Citeste continuarea
Piept de pui picant-dulce-acrisor
Postat de: deliciousflavours in PuiSpalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Prajitura cremoasa de ciocolata
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Intr-un vas punem la topit in baie de aburi ciocolata pudra, untul si apa - amestecam din cand in cand, pana devine un sirop. - Separat amestecam ff bine , spuma, galbenusurile cu zaharul,...Citeste continuarea
Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- Se fierb cartofii cu coaja-30 min- apoi se curata si se zdrobesc ca pentur piure. - Se fioerbe codul in apa cu sare si frunze de coriandru - se scoate, se curata de oase si se rupe marunt-...Citeste continuarea
Pepeni murati
Postat de: andreea_angelo in MuraturiPentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu...Citeste continuarea
Prajitura greceasca
Postat de: andreea_angelo in PrajituriPentru prima data lasam la dezghetat foile de placinta. Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: bucatarimcudiana in PrajituriPentru blat, mixezi untul moale cu zaharul si aromele. Adaugi treptat ouale, sarea, faina, cacao si praful de copt. Tai ciocolata in jumatate. Intr-o tava 25x35 cm tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Placintele cu osanza umplute cu gem
Postat de: diana_k in PrajituriOsanza se curata de pielite, se macina si se freaca cu faina. Eu am folosit robotul de bucatarie. In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Prajitura Orhideea
Postat de: epurasha2bb in PrajituriPrepararea aluatului: Se va face aluatul amestecand ingredientele intr-un vas nemetalic si se va imparti in 2 bile, una putin mai mica decat cealalata. Mixam galbenusurile amestecate cu...Citeste continuarea
Piept de pui cu susan
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui l-am taiat fasii si l-am condimentat. Ouale le-am batut cu un praf de sare si am adaugat faina. Compozitia trebuie sa aiba consistenta la fel ca cea pentru clatite....Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare si carne
Postat de: Timi in Fructe de marePentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare. In tava incinsa si cu putin ulei se pun...Citeste continuarea
Prajitura rapida in 2 culori
Postat de: Retetegg in PrajituriBlatul: Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet. Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu...Citeste continuarea
Piept de porc cu legume
Postat de: andreea_angelo in PorcPieptul de porc se condimenteaza cu usturoi si condimente specifice carnii de porc,daca este prea gros se cresteaza un pic si se aseaza intr-o tava. Legumele:cartoful se taie cubulete,ceapa si...Citeste continuarea
Placinta cu mere, stafide si nuci
Postat de: panacris in Mancaruri de postMerele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat,...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci, mandarine si ghimbir
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se taie fasii. Se pune la incins untul si calim fasiile de piept de pui pana se albesc. Adaugam peste carne, ciupercile scurse de zeama din conserva, semintele de floarea soarelui...Citeste continuarea
Plachie de caras
Postat de: DinDragostePentruGatit in Crap / CarasSe curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți. Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute. După acest...Citeste continuarea
Pui cu legume si sos dulce-acrisor
Postat de: Retetegg in PuiCubuletele de pui le-am pus la calit in ulei de masline (la foc mediu spre mare). Le-am lasat 2-3 minute, apoi am adaugat ardeii taiati fasii subtiri si morcovii rasi. Am mai...Citeste continuarea
Placinta sarata
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriTelemeaua se desface si se faramiteaza, se amesteca cu branza, smantana, piperul si ouale batute. Se amesteca bine, bine compozitia de branza. Se intind cate 3 foi placinta, se umplu cu crema...Citeste continuarea
Prajitura cu mere,iaurt si faina de...
Postat de: rodicamaria in PrajituriOuale se freaca bine cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga iaurtul si se amesteca pana la incorporare. Apoi se adauga faina de castane,faina alba si praful de copt si...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Retetegg in PrajituriAm scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete. Am batut albusurile spuma cu...Citeste continuarea
Prajitura Snickers
Postat de: jolygina in PrajituriBatem bine cele 9 albusuri spuma cu 300g zahar apoi adaugam nuca macinata si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se coace in tava unsa bine la un foc potrivit . Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Paine cu ou la cuptor
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriOul se bate bine cu furculita,se adauga sare,piper,Vegeta(dupa gust) se mai bate pana la omogenizare.Se adauga laptele si se amesteca bine. Se unge cu unt o tava antiaderenta. Feliile de...Citeste continuarea
Prajitura/placinta greceasca
Postat de: Criss in PrajituriModul de preparare este extrem de usor, nu va ia mai mult de 5 minute. Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul, esenta de rom, praful de copt si...Citeste continuarea
Pastrav umplut cu legume pe pat de...
Postat de: gurita_ta2005 in PastravSe clateste bine pestele sub jet de apa rece,se aseaza pe prosoape de hartie pentru a absorbii apa,se condimenteaza si se umple cu morcov si dovlecel date pe razatoarea mare.Se adauga cate o...Citeste continuarea
Prajitura delicioasa cu interior...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriSe preancalzeste cuptorul la 200 de grade. Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar. La baie de...Citeste continuarea
Piept de pui cu nuca de cocos
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carnePieptul de pui il condimentam cu sare si piper, dupa care il trecem prin nuca de cocos.Asezam bucata de carne in tava unsa cu ulei si dam la cuptor cca 30 min. Eu am servit cu piure de...Citeste continuarea
Pastrav clasic la cuptor
Postat de: panacris in PastravPestele se curata si se spala in multa apa rece. Se asezoneaza de sare, piper, rozmarin si se lasa la rece, cca 15 minute. Faina alba de grau, se amesteca cu faina de porumb. Pestele se...Citeste continuarea
Paste cu spanac
Postat de: Zamfira in PasteFierbem pastele in apa cu sare. Pregatim spanacul, am folosit spanac congelat. Calim faina in putin ulei de masline, adaugam spanacul tocat si laptele. Fierbem spanacul cu laptele aproximativ 5...Citeste continuarea
Placinta impletita cu mere
Postat de: dobrezaira in DulciuriSe incalzeste laptele impreuna cu untura pana aceasta s-a topit. Separat amestecam oul cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Punem laptele peste ou si le turnam impreuna in vasul cu faina....Citeste continuarea
Pizza cu de toate si sos Bechamel
Postat de: merisor67 in PizzaPentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute. Dupa ce si-a dublat volumul, am...Citeste continuarea
Pui cu conopida
Postat de: Retetegg in PuiConopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda. Carnea de pui bine spalata am portionat-o....Citeste continuarea
Prajitura pufoasa
Postat de: antici_gabytza in PrajituriMixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat gabenusurile amestecate cu ulei. Adaugam peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amestecam compozitia. In tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Pandispan cu prune cu toping de...
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: dobrezaira in PrajituriPentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: AnyCostescu in DulciuriSe pun faina si praful de copt intr-un bol. Se pun oul, albusurile, zaharul si se amesteca usor. Se pune apa minerala pana ajunge la consistenta unui aluat un pic mai grosut fata de cel normal de...Citeste continuarea
Placinta frageda cu dovleac
Postat de: Retetegg in PrajituriIntr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, 1/2 esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov (de post)
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte. 3. Infierbantam apa si...Citeste continuarea
Prajitura cu crema ganache si jeleu...
Postat de: pusikmea in PrajituriMa intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate cu chili la...
Postat de: timea in PuiSpalam carnea bine si indepartam pielita. Intr-un bol amestecam pasta de gogosari cu rosii, sosul chili, sarea, piperul si oregano tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele. Trecem...Citeste continuarea
Paine floare
Postat de: Retetegg in PiineFaina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia. Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei. ...Citeste continuarea
Pește florentin
Postat de: elucubratiiculinare in PestePește se lasă la decongelat în frigider peste noapte. A doua zi se lasă la zvântat. Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară. Trecem fileurile de pește...Citeste continuarea
Prajitura cu portocale
Postat de: Geanina87 in PrajituriCuratam portocalele cu un cutit astfel incat coaja sa fie lunga si ingusta. Coaja o folosim la ornat. Facem trandafirasi (din coaja) pe care ii strangem bine cu ajutorul unei jumatati de scobitori...Citeste continuarea
Panna cotta de lamaie cu fructe de...
Postat de: Retetegg in DulciuriAm pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata,...Citeste continuarea