Pastrav mentolat
Postat de: ianculubita in PastravOrezul spalat se pune la fiert in supa;se scoate miezul de la grepfrut,se desface in bucati apoi taiate in cuburi;intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru salata,inclusiv zeama care s-a...Citeste continuarea
Prajitura fina cu nuci
Postat de: diana_k in PrajituriAluat: Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute. Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm Crema:...Citeste continuarea
Pancakes cu ricotta si fructe de...
Postat de: Oana in PrajituriFructele de padure se decongeleaza si se pun intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul. Se pune craticioara pe foc si cand incepe sa fierba se mai lasa 5 minute. Se strecoara fructele iar...Citeste continuarea
prajitura rapida de duminica
Postat de: iri_love in Prajituripentru inceput se separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Apoi adaugam galbenusurile. Apoi se adauga uleiul ,esenta si faina. Se ia o tava si se unge...Citeste continuarea
Pizza cu Sunca
Postat de: Maria68 in PizzaSe prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc , se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic...Citeste continuarea
Prăjitură cu nucă
Postat de: madi_marin in PrajituriPentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte. Untul se spumează cu zahărul,esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt,...Citeste continuarea
Poftiţi la...
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina cernuta se amesteca cu sarea,se pune drojdia si se framanta cu lapte si apa calduta.Daca framantam...Citeste continuarea
Prajitura cu ness
Postat de: ana in PrajituriBatem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina. Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem...Citeste continuarea
Placinta cu praz
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriCarnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana...Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute. Spalam frunzele de la...Citeste continuarea
Pogacele cu jumari
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIn laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un...Citeste continuarea
Pizza melcisor
Postat de: Zamfira in PizzaPrepararea aluatului: pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il...Citeste continuarea
Pulpe de pui la punga
Postat de: Zamfira in PuiCondimentam pulpele de pui dezosate, amestecam toate condimentele si adaugam o lingurita de mustar. Pulpele de pui se vor lasa la macerat cateva ore. Punem pulpele intr-o punga speciala pentru...Citeste continuarea
Peste pe pat de pireuri
Postat de: alba_zori in PesteO mancarica simpla dar si complexa in acelasi timp, am avut sosurile deja preparate dinainte deci mi-a fost usor ,am pus felia de peste pe baie de aburi cu sare,curry si seminte de mac...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu spanac
Postat de: alldaycooking in PuiPulpele de pui le-am asezat in tava, apoi cu grija am desfacut pielita de carne fara a o inlatura complet. Am asezat bucatele de sonc pe carne, apoi am acoperit cu pielita. Am intors pulpele pe...Citeste continuarea
Prajitura cu Banane
Postat de: BuburuzaBubu in PrajituriPunem un vas la foc mic si punem untul taiat cubulete,zaharul,cacao si apa,amestecam pana la topirea untului(sa nu fiarba)se lasa la racit cca 15 min. Intr-un bol punem ouale,esenta...Citeste continuarea
Painici cu salata de icre si unt...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini....Citeste continuarea
Pulpa de curcan umpluta
Postat de: ianculubita in CurcanBranza pusa intr-un bol,amestecata cu sare,1leg.de marar si ceapa tocate marunt,chimion,dupa care se umplu ardeiii curatati de seminte si spalati;carnea tocata pusa in alt bol,condimentata cu...Citeste continuarea
Prajitura Rumba cu foi de...
Postat de: mimmi in PrajituriCum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda),...Citeste continuarea
Pireu de spanac
Postat de: Maria68 in Mancaruri de legumeDupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si cafea
Postat de: timea in PrajituriDe facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox...Citeste continuarea
Prajitura cu mar ras (reteta de post)
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata - adaugam faina (cat...Citeste continuarea
Pasca cu ciocolata
Postat de: ancutaCH in PrajituriDin mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei. Se bat ouale cu zaharul la...Citeste continuarea
Pogaci cu jumari
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca (~10 minute). Cernem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijloc. Adaugam in aceasta gropita drojdia...Citeste continuarea
Pumpkin pie cu sirop de artar
Postat de: mitinita in DulciuriCuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura....Citeste continuarea
Pulpe de curcan la cuptor
Postat de: laviniaticu in CurcanPulpele de curcan se curata si se spala. Din loc in loc se cresteaza cu cutitul si se introduce cate o bucatica de slanina. Se amesteca toate ingredientele si se face marinata care se pune...Citeste continuarea
Piept de pui rulat cu legume
Postat de: alldaycooking in PuiAm inlaturat pulpele si aripioarele puiului, apoi am taiat pieptul de pui pe linia mediana. Am dezosat puiul cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Am asezat intr-o tava pieptul de pui. Am pus...Citeste continuarea
Pizza cu anchoas si mozzarela
Postat de: cocolina in PizzaSe pune faina intr-un castron sau in robotul de bucatarie daca aveti, se adauga 2 linguri ulei masline , putina sare si apa. Se malaxeaza(sau framanta) circa 3 minute dupa care se...Citeste continuarea
Prajitura Trandafirul Negru
Postat de: mimmi in PrajituriIngredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe...Citeste continuarea
Paine " Cosite" II
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi...Citeste continuarea
Paine Floarea Soarelui
Postat de: alice_ciobanu in PiineEu am mesterit aluatul pentru painita la masina de paine, pentru ca imi este mult mai comod asa. na, nu fiecare suntem desavarsite :P, unele mai au si greseli :)) Astfel ca am pus in masina...Citeste continuarea
Pasca cu umplutura de branza cremoasa
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,punem drojdia si o lasam 5 minute asa. Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit....Citeste continuarea
Pulpă de vită cu sos de lămâie
Postat de: ionix in VitaSe pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop. În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: kukibella in Aperitive / GarnituriSe prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi). Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel....Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: medioto59 in DulciuriFolosim 6 oua. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si mixam circa 10 minute, dupa care incorporam pe rand smantana, branza, galbenusurile si...Citeste continuarea
Pasca cu branza si stafide
Postat de: mamaieelena in DulciuriSe pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic. Il lasam sa se odihneasca...Citeste continuarea
Paine de secara cu seminte
Postat de: Sim0naWorld in PiineToate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn. Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lichior de...
Postat de: Anamaria7 in PrajituriBlat: Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia...Citeste continuarea
Prajitura Vieneza (2)
Postat de: adela1981 in PrajituriIn primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie)...Citeste continuarea
Prajitura Brath
Postat de: Anamaria7 in PrajituriBlat : Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o...Citeste continuarea
Pui cu cartofi si rosii la cuptor
Postat de: mikidaniro in PuiPasul 1:Puiul(mai putin spatele) il spalam,il curatam, il taiem in 8 bucati si il dam cu sare si piper dupa gust. Pasul 2:Incingem uleiul intr-un vas si punem bucatile de pui date prin faina,...Citeste continuarea
Prajitura Snikers cu ciocolata alba
Postat de: pusikmea in PrajituriSe mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa. Se adauga nuca macinata, faina si praful...Citeste continuarea
Pajeon - Clatite coreene sarate
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati. Se adauga ceapa si restul ingredientelor. Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: timea in PrajituriPentru blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind...Citeste continuarea
Placinte englezesti cu umplutura...
Postat de: deliciousflavours in Aperitive / GarnituriIncepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura. Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat...Citeste continuarea
Pasca cu branza si smantana
Postat de: diana_k in PrajituriAm dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata. Faina am cernut-o intr-un lighean, in...Citeste continuarea
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata
Postat de: pusikmea in DulciuriSe mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care...Citeste continuarea
Piept de curca la cuptor
Postat de: iri_love in CurcanSe ia pieptul de curca se spala si se portioneaza. Apoi se se cresteaza din loc in loc. Se impaneaza in locurile crestate cu usturoi. Separat se pregateste un vas termorezistent in...Citeste continuarea
Pasca poloneza
Postat de: ana77 in PrajituriBlat: - freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema - adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare...Citeste continuarea
Pasca cu fructe
Postat de: ana77 in Torturi- inmoi gelatina in putin lapte - bati smantana cu o lingura de zahar pana se face frisca - amesteci 450 gr zahar cu ouale si cu laptele si fierbi pana se ingroasa, apoi lasi sa se raceasca...Citeste continuarea