A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Papricas de pui cu galuste de faina...

Postat de: bitza in Pui

Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie Galustele: Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana...Citeste continuarea

Paine simpla cu miere de albine

Postat de: divainbucatarie in Piine

Topim drojdia in putina apa calda. adaugam zaharul, restul de apa din 125 ml apa calda si 100g faina. Vom obtine o pasta groasa pe care o lasam sa stea 30 de minute. Observam ca a crescut...Citeste continuarea

Pizza regala

Postat de: Sylvia in Pizza

 Preparare: am intins o foaie de pizza subtire cu o bordura putin mai groasa, am tapetat-o cu un strat de suc de rosii  si am lasat-o putin “sa respire” pana am pregatit si...Citeste continuarea

Pachetele cu urda

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min....Citeste continuarea

Prajitura Fanta

Postat de: elena1988 in Prajituri

Cum se face blatul: se adauga galbenusurile care se mixeaza cu zaharul se adauga uleiul putin cate putin si apoi faina si praful de copt si cacaua, apoi se incorporeaza usor albusurile batute...Citeste continuarea

Prajitura cu branza de vaci si fructe

Postat de: elena1988 in Prajituri

Sper sa incercati si reteta asta care este extrem de bunaaaaaaa::)) Pentru blat - amestecam faina, untul,sarea, zaharul, cacaua si galbenusurile. puneti amestecul pentru 1 ora la frigider....Citeste continuarea

Pernute cu porumb si brinza

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se amesteca toate ingredientele .se incalzeste uleiul cind sfiriie se pun cu lingura gramajoare din amestec se rumenesc si se scot pe hirtie absorbanta.daca vreti o varianta light (fara ulei,merg...Citeste continuarea

Pui cu portocale

Postat de: elena1988 in Pui

Faceti o marinata din sucul a 2 portocale si sucul din jumate de lamaie, boia, rozmarin, piper, sare, scortisoara, miere, un pic de ulei, si taiati pieptul de pui fasii si bagatil la marinat timp...Citeste continuarea

Paine facuta in casa

Postat de: elena1988 in Piine

Se sfarama drojdia intr-un vas mai mare se adauga putina apa calda, un pic de faina si se face o maia, se lasa sa creasca putin, si se amesteca cu restul de apa si faina. Trebuie sa iasa un...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: elena1988 in Pizza

Din drojdie apa calda, sare si faina se face aluatul care se pune la dospit pana isi dubleaza volumul, intr-o tava mare de la cuptorul aragazului se pune hartie de copt, aluatul se pune pe blatul...Citeste continuarea

Polenta

Postat de: elena1988 in Mancaruri cu carne

Se face o mamaliga mai moale un pic, se amesteca cu untul si se pune pe un fund de tocator mare si se intinde frumos pe toata suprafata tocatorului, se aseaza un pic de branza de oaie rasa...Citeste continuarea

Paste cu smantana

Postat de: postavaru in Paste

Ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu untul. Se lasa sa fiarba 10 minute. Separat, se pun pastele in apa fierbinte cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa. Se amesteca smantana cu...Citeste continuarea

Pui manastiresc

Postat de: Julie in Pui

Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pune la rumenit in o lingura cu unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece...Citeste continuarea

Pui pe morcovi

Postat de: ionix in Pui

Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine. Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: Oana in Prajituri

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de...Citeste continuarea

Pasta de peste

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Scurgem pestele de ulei sau de sucul din conserva si il punem intr-un bol impreuna cu toate ingredientele. Mixam bine pana compozitia devine o pasta cremoasa. Gustati si eventual mai adaugati...Citeste continuarea

Pizza salami

Postat de: Sylvia in Pizza

Preparare: intindem o foaie subtire de pizza si apoi o garnisim incepand cu stratul de suc de rosii si branza si continuam cu restul ingredientelor. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 210...Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: gugugh in Pui

carnea se spala. ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. adaugam si carnea de pui si lasam pana se albeste carnea de pui. punem boiaua si calim 1-2 min. punem apa cat sa acopere...Citeste continuarea

Pasta de conopida

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Imtre timp facem o maioneza din ou, ulei si zeama de lamaie....Citeste continuarea

Pui in bacon cu sos de telina

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui se taie in 2. Fiecare parte se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se inveleste in fasiile de bacon. Se pun intr-un vas termorezistent, se pune 1/2 pahar de apa si 1/2...Citeste continuarea

Prajitura mozaic

Postat de: nico_nico in Prajituri

Pentru foi se amesteca faina cu margarina, apoi drojdia dizolvata in laptele caldut,zaharul si galbenusurile.Se obtine un aluat din care se intind 4 foi. Intr-o tava unsa cu putin ulei se...Citeste continuarea

Paine sarbeasca

Postat de: nadina73 in Piine

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar. Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de...Citeste continuarea

Pasta de peste pentru iarna

Postat de: maria_claudia in Zacusca

Pestele se taie bucati si se pune la fiert  in oala  minune ,impreuna cu apa otetul si putina sare ptr 15-20 minute,ceapa tocata se caleste cu uleiul apoi se adauga pestele...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: corina241 in Prajituri

Umplutura: Merele si zaharul se calesc pana se evapora tot sucul lasat,apoi se adauga scortisoara. Blatul: Albusurile le batem spuma tare intr-un bol,apoi adaugam zaharul si continuam pana...Citeste continuarea

Panini all'olio

Postat de: postavaru in Piine

Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute. Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta...Citeste continuarea

Placinta cu branza zambareata

Postat de: crinutz in Prajituri

un cub de drojdie se amesteca cu laptele caldut si se adauga in mijlocul fainii,se bat ouale cu zaharul si un praf de sare,se topeste untul si se adauga peste faina.se lasa coca la crescut 30...Citeste continuarea

Plăcintă cu carne de porc

Postat de: ionix in Porc

Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de: Oana in Curcan

Carnea se spala si se da in clocot, se arunca apa cu spuma si se pune carnea la fiert in apa curata, aproximativ 4 litri. Legumele se curata si se pun la fiert intregi, in oala cu carne. Se adauga...Citeste continuarea

Panellets

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine faina de migdale cu zaharul pudra. Se adauga pireul  de cartofi,se pune coaja de lamaie si apa calduta cate putin. Se amesteca bine totul si se framanta bine pentru a...Citeste continuarea

Pizza de casa, un deliciu proaspat...

Postat de: corina241 in Pizza

Cum se prepara Pizza de casa, un deliciu proaspat si gustos, pregatit cu dragoste in propria bucatarie: Blatul pentru pizza de casa :intr-un castron se pune faina,facem un cuib in mijloc si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

pregatim foile: amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de...Citeste continuarea

Plăcintă cu dovleac

Postat de: ionix in Prajituri

se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita. Preparare umplutura: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari. Amestecam dovleacul cu zaharul si...Citeste continuarea

Pate de ficat - de casa

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert. Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au...Citeste continuarea

Pizza picanta cu ciuperci

Postat de: maria_claudia in Pizza

Formam un aluat asemanator cu cel de paine din toate ingredientele. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi intindem in tava unsa cu ulei o foaie subtire. Punem sosul de bulion,...Citeste continuarea

Pumpkin rolls

Postat de: Julie in Prajituri

Aluat : Drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar, se adauga laptele caldut, ouale batute cu zaharul, untul, sarea si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale care se lasa sa...Citeste continuarea

Pateuri cu branza

Postat de: Teo in Aperitive / Garnituri

Branza se amesteca cu oul pentru a forma o pasta. Se intinde foietajul si se taie in patratele potrivite, se adauga in mijloc cam o lingura de branza si se impatureste ca un plic. Se asaza...Citeste continuarea

Pui Asiatic

Postat de: mimmi in Pui

In wok punem uleiul,ceapa taiata marunt,ardeiul cubulete si morcovul taiat fasii subtiri. Cand s-au inmuiat se adauga pieptul de pui taiat cubulete,sos de soya,1 lingurita de miere,sare dupa...Citeste continuarea

Pateu de ficat

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute...Citeste continuarea

Palarioare pentru vrajitoare

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se topeste ciocolata in microunde, apoi se intinde pe fata mai lata a biscuitilor. Se dau biscuitii la frigider pana se intareste ciocolata. Pe fiecare biscuite se aseaza o pralina, apoi cu...Citeste continuarea

Pizza Salami

Postat de: mimmi in Pizza

Se pun urmatoarele ingrediente in aparatul de facut paine sau se framanta cu mana:faina,sare,apa,drojdie,ulei. Se intinde aluatul si se pune intr-i tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se unge...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos alb

Postat de: corina241 in Pui

Pieptul de pui spalat si condimentat dupa gust se taie in fasii de 5 cm,se da prin faina,ou si apoi prin pesmet fiind astfel pregatit pentru a fi prajit in ulei(putem folosi varianta de a fi...Citeste continuarea

Prajitura spumoasa

Postat de: mena29 in Prajituri

Frecam untul cu zaharul,adaugam galbenusurile si un ou intreg si mixam compozitia.Punem faina in ploaie cu praful de copt si framantam bine.Un sfert din aluat il intindem intr-o forma rotunda...Citeste continuarea

Pancakes II

Postat de: eclerash in Dulciuri

Separa albusurile si freaca galbenusurile cu zaharul pana devine totul o spuma de culoare deschisa. Toarna laptele treptat si incorporeaza faina cernuta,amestecata in prealabil cu praful de...Citeste continuarea

Pui lionez

Postat de: Sidy in Pui

  Pulpele se dezoseaza si se taie in bucati mai mari. Ceapa se caleste in unt pina devine sticloasa , apoi se adauga bucatile de carne fara pielita si se inabusa in putina apa sau supa...Citeste continuarea

Pipote si inimi de pui la ceaun

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Curatam inimile si pipotele, le spalam si le punem in ceaun .Adaugam un pahar cu  apa,ulei , condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pana cand apa se...Citeste continuarea

Piept de pui cu mustar la cuptor

Postat de: Corina33 in Pui

Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se sterge bine de apa. Usturoiul se curata si se piseaza, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pana se formeaza o pasta. Se unge pieptul de pui...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si stafide

Postat de: bitza in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma.Punem stafidele la inmuiat in putina apa calduta. Untul partial topit se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Pachetele de toamna

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Sunca,casul si cascavalul l-am taiat cubulete marunte si le-am pus intr-un castron impreuna cu o mana de mazare,am pus putin piper si cimbru(imi place cimbrul ff mult) Foaia de aluat dupa ce...Citeste continuarea

Prajitura de post cu biscuiti si gem

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Pisam biscuitii cu mana apoi amestecam cu zaharul.Adaugam faina , cafeaua,sarea si zaharul vanilat.Amestecam bine  apoi adaugam gemul si amestecam din nou.Punem pe rand ingredientele lichide...Citeste continuarea