Pancove

de MIUTA in Dulciuri, 10 Noi 2010 | 10841 vizualizari

 

Imi amintesc de copilarie,mama mea facea des gogosi(pancove)si le mancam cu fratele meu cu lapte si cacao.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina,
  • 100g unt,
  • un cub drojdie,]
  • 3 plicuri vanilie,
  • 2linguri zahar,
  • un varf de lingurita sare,
  • coaja de lamaie,
  • 300ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4linguri ulei,
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

   Punem faina in vasul in care framantam si in mijlocul fainii punem putin lapte in care am dizolvat drojdia si zaharul vaniliat.Amestecam cu putina faina si lasam la dospit 20min.Cand a dospit ne pregatim de framantat adaugand in maiaua dospita galbenusurile,sarea ,coaja de lamaie,2 linguri zahar si putin lapte caldut.Incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut in care am topit untul iar la sfarsit uleiul caldut.Lasam sa dospeasca 40 min.Se intind din compozitie foi de 1 cm,se taie cu paharul si se lasa la crescut inca 20min.Se prajesc in ulei fierbinte la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc.Se scot pe un servet sa absoarba uleiul,apoi se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa ca la mama acasa