Aperitiv barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval

de vasimur in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2019 | 3696 vizualizari

 

Indiferent de felul în care sunt gătite, ciupercile sunt preferatele mele. Așa că m-am gândit să încropesc  ceva gustos și rapid, cu ingredientele pe care le aveam la îndemână: cartofi, ceapă, cașcaval și ciuperci champignon. M-am pus pe treabă și vă garantez că a ieșit ceva foarte bun și dietetic, așa că vă recomand să încercați și voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 bucăți ciuperci Champignon (cca 150 g)
  • 1 legătură ceapă verde (sau o ceapă uscată, medie)
  • 1 legătură mărar verde (sau pătrunjel verde)
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 g cașcaval răzuit
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • smântână pentru servit (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval:

Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă.

Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de pielița de deasupra, putem s-o îndepărtăm. Tăiem ceapa mărunt și o călim foarte puțin după care adăugăm și ciupercile. Lăsăm să fiarbă până ce sucul lăsat de ciuperci scade. Oprim focul și condimentăm cu sare piper și boia de ardei dulce, după gust. Tot acuma punem și mărar verde tăiat mărunt și amestecăm bine.

Pasul 3. Oprim cartofii din fiert, îi strecurăm și îi lăsăm să se răcorească puțin. Chiar dacă nu sunt fierți complet, ei oricum vor mai sta în cuptor după ce-i umplem cu compoziția. Tăiem partea de deasupra și scobim interiorul cartofului cu o linguriță. Umplem interiorul cartofului cu compoziția rezultată la ”Pasul 2.” iar deasupra presărăm cașcaval răzuit mărunt (prin răzătoarea mică). Dacă dorim, putem să mai pudrăm cu puțină sare, piper și boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place!)

Pasul 4. Punem ”bărcuțele” de cartofi într-un vas și dăm la cuptorul încins în prealabil. Lăsăm cel mult 30 minute, până ce se înmoaie și se topește cașcavalul și se formează o crustă care va împiedica mâncarea să se usuce, îi va oferi un aspect și o textură aparte și va face să rămână suculentă (pentru cei care nu știu, tehnica se numește gratinare).

Sunt extraordinar de bune și se vor servi neapărat calde sau chiar fierbinți!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți la îndemână mărar verde, puteți folosi pătrunjel verde.

2

Folosiți orice fel de brânză grasă vă place sau aveți la îndemână, în loc de cașcaval.

3

Dacă nu aveți ceapă verde puteți folosi ceapă uscată.

4

Sunt la fel de bune ciupercile Champignon albe sau brune, sau orice ciuperci aveți.

5

Cantitățile de ciuperci și cașcaval sunt orientative și vor fi în funcție de numărul și mărimea cartofilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pungute cu surprize