Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2018 | 2816 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 10 oua de prepelita
  • ½ leg patrunjel
  • ½ legatura tarhon
  • 100 g smantana
  • 3 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval afumat ras
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita:

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam piureul cu patrunjelul si tarhonul tocate marunt, pesmetul si smantana.

Tapetam o tava si/sau forme mici de tarte cu unt si asezam piureul uniform. Formam niste gropite in piure in care trantim cate un ou de prepelita (evident spart, nu cu coaja :P . Presaram cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste. Servim cu salata de castraveti cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene