Aperitive tartine Mos Craciun

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2021 | 4280 vizualizari

 

Pentru masa festivă în doi, cu ocazia revelionului am pregătit printre alte aperitive și aceste tartine, foarte gustoase și mai ales foarte drăguțe. În plus, pregătirea lor nu ia mult timp și nu necesită multă răbdare. Doar îndemânare și creativitate.
”Rețete festive de iarnă”.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine toast
  • 2 ouă, fierte tari
  • 2 felii de cașcaval
  • 2-3 linguri de cremă de brânză
  • 1 ardei capia
  • 2 roșii cherry
  • unt
  • boabe de piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive tartine Mos Craciun:

Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil).

Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval.

Se spală roșiile cherry și ardeiul capia. Roșiile cherry se taie în două, nu neapărat în jumătăți egale, ci în așa fel încât să aibă o ”deschidere” mai mare. Se curăță în interior și se umplu cu cremă de brânză.

Se taie vârful ardeiului capia și apoi se înjumătățește, în așa fel ca din fiecare jumătate să se poată face o căciulă pentru Moș Crăciun. Se umplu și jumătățile de vârf de capia cu cremă de brânză.

Când ouăle sunt fierte, se răcesc, se curăță de coji și se taie din fiecare câte două felii la care gălbenușul să se vadă complet. Se pun feliile de ou pe feliile de pâine cu unt și cașcaval și se decorează gălbenușul cu boabe de piper (ochii lui Moș Crăciun) iar din ardeiul capia se decupează câte un nas mic pentru fiecare personaj.

Se pun căciulile Moșului pe fiecare felie de pâine și apoi se umple un poș (sau o pungă de unică folosință, perforată într-un colț) cu cremă de brânză. Se ”poșează” bărbile moșilor și astfel aperitivul festiv este gata. Se dă la frigider, până ce se servește.

TIPS-URI

1

Puteți folosi fie numai roșii cherry, fie numai ardei capia.

2

Umpleți cu cremă de brânză ”căciulile” moșilor, ca să stea, să nu alunece de pe felia de cașcaval.

3

Nu fierbeți timp îndelungat ouăle, pentru ca gălbenușul să nu se înverzească.

4

Țineți aperitivul la frigider, până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive tartine Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete din cartofi si branza