Ardei umpluti cu carne de vita

de oanapl in Vita, 17 Iun 2017 | 5061 vizualizari

 

Noua ne plac foarte mult ardeii umpluti, in special cei rosii deoarece dau un gust delicios compozitiei. 

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei rosii mari (sau 10 mai mici)
  • 500 g carne de vita tocata
  • 100 g orez
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • ½ legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • un varf de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • smantana pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita:

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa tocata marunt, rosia si morcovii, apoi adaugi carnea tocata si orezul spalat. Pui sare, piper si cimbru, dupa gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umpli ardeii cu aceasta compozitie si ii asezi intr-o oala larga.

Mixezi rosia ramasa si o adaugi impreuna cu apa acoperind ¾ din ardei. Pui frunzele de dafin si lasi sa fiarba la foc potrivit aproximativ o ora.

 

Servesti ardeii calzi, cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]