Batoane de cocos -vegan

de anca_rm in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 3703 vizualizari

 

O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar . Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao.
Eu am folosit indulcitor GreenSugar .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fulgi de cocos
  • 200 ml unt de cocos
  • 200 ml unt de cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra, indulcitor(optional)
  • Pt glazurat :
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt /lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cocos -vegan:

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc  mic ca sa  devide lichide mai repede.

Intr-un castron punem fulgi de cocos ( eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita , cred ca ar avea o aroma mult mai puternica) . Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam . Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .

Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam .

Dam la rece si asteptam sa se intareasca.

Cand este rece facem glazura de ciocolata : incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .

Racim , scoatem din tava , taiem si servim rece .

Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cocos -vegan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Anett 1

18.01.2016, 14:37

Bune!

Rocsi 1

18.01.2016, 19:37

Vreau si eu!

miki_a 1

21.01.2016, 00:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de zmeura