Briose aperitiv cu dovleac

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2013 | 4749 vizualizari

 

Daca tot am luat sambata un dovleac mare , am zis sa mai fac cate ceva cu el.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 3 linguri ulei
  • 150gr branza sarata
  • 3 oua
  • 1 iaurt mic
  • frunze de patrunjel, marar tocate (optional)
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu dovleac:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim .

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie .

Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in continuare iaurtul , branza razuita , lingura de ulei ramasa , praful de copt si dovleacul calit si racit .

Amestecam bine si adaugam faina (s-ar putea sa trebuiasca faina mai multa , in fuctie de cat de apos este si dovleacul si iaurtul)

Punem cate doua linguri in forma de briose si dam la cuptor  cam 30 minute .

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza este sarata tare puneti mai putina

2

eu am folosit iaurt grecesc , dar se poate folosi orice alt iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu dovlecel si mozzarella