Cartofi crocanti la cuptor cu Chorizo, oua ochiuri si sos picant

de Satisfyyourcravings in , 16 Iul 2018 | 3229 vizualizari

 

Un preparat delicios, simplu, rapid, dar plin de savoare datorita noilor amestecuri de mirodenii si condimente din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale. 
Cartofi crocanti, oua cremoase, felii suculente de Chorizo, sos picant si verdeturi proaspete.  Ce as putea sa-mi doresc mai mult la cina?
Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 500 grame cartofi ceva mai fainosi
  • 1 lingura Delikat- condimente pentru gratar
  • chilli (optional)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru sos:
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 1 lingura Delikat- condimente pentru gratar
  • 1 lingurita chilli
  • Pentru servit:
  • 100 grame Chorizo
  • piper
  • 4 oua
  • ulei de masline
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • branza Feta (optional)
  • masline verzi (optional)
  • frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi crocanti la cuptor cu Chorizo, oua ochiuri si sos picant:

Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. 

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cartofii se curata de coaja si se taie in 4 longitudinal. Se fierb in apa cu sare 8-10 minute, pana cand sunt aproape gatiti, dar isi pastreaza forma. Se scurg de apa intr-o sita si se scutura de cateva ori. Astfel cartofii vor fi mai crocanti. 

Se amesteca cu uleiul, sare, piper, condimentele pentru gratar si chilli si se coc in cuptor 20-25 de minute, intorcandu-i la jumatatea timpului. 

Intre timp, se taie Chorizo felii nu foarte subtiri si se prajesc intr-o tigaie, cu foarte putin ulei la foc mediu pana devine crocant. 

Ouale se prajesc intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si acoperite cu un capac pana cand albusurile sunt complet gatite, dar galbenusurile sunt inca moi. 

Se asaza cartofii pe farfurii. 

Se adauga putina apa in sosul picant, daca este nevoie pentru a deveni ceva mai lichid. 

Se adauga feliile crocante de Chorizo peste cartofi, impreuna cu ouale, ceapa verde tocata rondele, patrunjelul proaspat, branza Feta si maslinele verzi, daca se folosesc apoi se stropeste totul cu sosul picant si uleiul ramas in tigaia in care a fost prajit Chorizo. 

Se serveste imediat presarat cu piper, alaturi de o salata simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi crocanti la cuptor cu Chorizo, oua ochiuri si sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional