Cartofi taranesti

de Irina in Mancaruri de legume, 6 Sep 2013 | 38453 vizualizari

 

Stiu ca ar fi fost mai buni cu un pic de suncuta aruncata printre ei, dar au fost buni si asa!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 7-8 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;)

Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot opri din mancat...

Cartofii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie dupa bunul plac al fiecaruia. Eu am taiat cartofii pe lungime, ceapa pestisor, iar usturoiul l-am lasat intreg, pentru ca imi place sa-i simt gustul in manancare.

Am pus vasul Zepter pe foc si l-am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, cam la jumatatea ei, am pus ulei in vasul gata incins si am adaugat cartofii, ceapa si usturoiul. 

Nu am pus nici o picatura de apa,totul s-a gatit la abur!

Am acoperit vasul si am oprit focul. 

Vasul a stat pe foc cam 1-15 minute, iar gatitul fara foc a mai durat aproximativ 45 minute.

Vasul fiind incins ceapa aproape s-a caramelizat, iar cartofii au prins o culoare frumoasa.

La final am presarat patrunjel tocat pe deasupra.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti