Chec cu cacao si banane ( de post)

de alilianaa in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 4631 vizualizari

 

Multumesc Laura :* .. pentru inspiratie. Tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • o cana si jumatate de zahar
  • 1 jumatate cana de ulei
  • 3 3/4 cani faina
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • esenta rom
  • o portocala ( coaja si suc)
  • o banana
  • Glazura: 2 linguri cacao 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si banane ( de post):

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.

Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, se toarna compozitia , o parte, se pune feliile de banana si se adauga restul compozitiei. Se pune la copt pentru cca 25 minute la foc mediu. Te face testul scobitorii. 

Cand este gata, se lasa in aragaz cu usa intredeschisa ( eu asa am procedat).

Cand checul este racit bine se adauga glazura.  Intr-o craticioara se pune apa si zaharul se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga uleiul si cacaoa. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se leaga ca un sos mai gros. 

Aceasta compozitie se pune peste chec. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si banane ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat