Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

de Valclaudia in Porc, 5 Iul 2015 | 12087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 dovlecel mic trecut pe razatoarea fina
  • 1 morcov potrivit trecut pe razatoarea fina
  • 1 ou mare de casa
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita curry
  • patrunjel verde proapat tocat
  • pesmet de casa, cca 6-7 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor:

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata.

Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul verde proaspat tocat, praful de curry si cel de usturoi.

Amestecam cu mainile sa omogenizam compozitia si lasam la rece cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Formam chiftelutele de dimensiunea dorita, le tavalim prin pesmet de casa si le asezam in tava.

Procedam la fel cu toata carnea, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute.

Vom obtine niste chiftele deosebit de gustoase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot servi cu orice garnitura, in cazul nostru au fost insotiti de niste cartofi noi prajiti in baie de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu afumatura