Chipsuri de radacinoase

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Mai 2019 | 4985 vizualizari

 

Azi iti voi prezenta una dintre gustarile mele rapide preferate. Renunta la chipsurile din comert pentru ca astazi te invat sa pregatesti ceva mult mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mare,
  • 2 cartofi mai mari,
  • 2 cartofi dulci,
  • 1 pastarnac,
  • 1 ridiche neagra,
  • 1 morcov mare,
  • ½ lingurita de piper cayenne,
  • ½ lingurita boia afumata,
  • 1 lingurita de cimbru uscat,
  • ½ lingurita de usturoi granulat,
  • putin ulei de masline,
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de radacinoase:

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; 
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; 
Pune-le intr-un castron incapator; 
Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; 
Pune ulei de masline din abundenta si amesteca totul bine. 
Adauga condimentele si amesteca din nou. 
Pune-le rasfirate in tavi cu hartii de copt; 
Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 10-15 minute, pana se rumenesc bine; 
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca; 

Bucura-te de aceste chipsuri aromate si crocante, facute cu minimum de efort. Le puteti lasa la uscat cateva ore. Exista si varianta de a le pregati mai repede, in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de radacinoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille