Ciorba ardeleneasca

de mirela0911 in Ciorbe, 15 Apr 2011 | 8091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 buc mica telina
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg ulei
  • 2 lg orez
  • 2 galbenusuri
  • 4 lg smantana
  • zeama de lamaie
  • frunze patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se spala bine pieptul, se taie cubulete si se pune in apa rece cu sare la fiert. Se spumeaza de fiecare data cand este cazul. 

Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Ceapa se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si legumele sa se caleasca 2-3 minute. Spre sfarsit se adauga si ceapa, se mai lasa putin si se toarna peste apa in care fierbe carnea ( dupa ce s-a limpezit apa). Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac pana se inmoaie legumele si carnea este fiarta (fiind de pui se face repede).

Separat se pune orezul la fiert (dupa ce s-a spalat de mai multe ori). Cand este aproape gata, se strecoara orezul si se pune in oala cu ciorba. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se sareaza dupa gust si se pune la racorit putin. 

Galbenusurile si smantana se amesteca bine, se pune 1-2 polonice de ciorba sa se aduca la ceeasi temperatura, dupa care se toarna peste restul si se amesteca usor. Se acreste in functie de gust cu zeama de lamaie (sau orice altceva doriti), se pune patrunjel verde tocat marunt si se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura