Ciorba de curcan

de adasev12 in Ciorbe, 4 Iun 2012 | 8887 vizualizari

 

usoara si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • osul de la o pulpa superioara de curcan, cu ceva carnita
  • o ceapa
  • o tija de telina
  • 2 morcovi
  • 3 rosii din conserva
  • o l-ita bors magic
  • o mana de taitei
  • o mana de orez
  • patrunjel verde si marar verde
  • leustean
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Osul de curcan se pune la fiert, se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga apoi ceapa si telina taiate marunt, lustean maruntit. Se mai lasa sa fiarba vreo 10 minute, apoi se adauga morcovii taiati rondele, rosiile tocate, cu putin suc si orezul. Se lasa pana fierb si acestea. Se adauga apoi taiteii care fierb foarte repede, cam 4-5 minute (se poate si fara taitei). Se pune si bors magic pentru a o acri, se stinge focul, se pune o cescuta de apa rece, apoi deasupra patrunjel si marar verde.

Pentru un plus de savoare, cine doreste , poate adauga direct in farfurie, o lingura de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de vacuta