Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam si oabele de fasole spalate in prealabil. Adaugam sare, cuburile de legume si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie fasolea. Fasolea proaspata fierbe foarte repede. In final adaugam si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata pielita si apoi le-am dat pe razatoare. Pe la noi prin ardeal acest fel de ciorba se face cu rantas insa fiindca eu nu ma impac deloc cu faina prajita in ulei, am amestecat pur si simplu intr-o cana 2 linguri de faina cu putina zeama de la ciorba, apoi am turnat-o in oala si am lasat sa fiarba inca 5 minute.
Se adauga o lingurita de otet sau mai mult, dupa gust, insa mie nu-mi place prea acra.
Se serveste cu ceapa rosie.
1
Daca fasolea e uscata, trebuie pusa in apa cu o seara inainte.