Ciorba de perisoare

de remy_81 in Ciorbe, 9 Ian 2013 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel
  • cateva frunze de telina
  • 1 telina nu prea mare
  • 1 lamaie
  • 1 ligura de bulion
  • 3 linguri ulei
  • jumatate de lingurita otet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pune carnea tocata intr-un vas si se adauga ouale, o legatura patrunjel tocata marunt, orezul spalat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se fac perisoarele dupa care se pun o jumatate de ora la frigider.  Intre timp se pune o oala plina cu apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se pun frunzele de telina taiate nu foarte marunt. Acestea ii va da apei o culoare verzuie si o aroma placuta.

Cand apa a scazut putin se adauga perisoarele una cate una pentru ca apa sa nu se opreasca din fiert. Se lasa jumatate de ora sa fiarba singure eliminandu-se spuma care se formeaza la suprafata. Intre timp se taie morcovul rondele, ceapa se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie in uleiul incins. Se pun peste perisoarele care fierb, impreuna cu uleiul caruia morcovul i-a dat o culoare galbuie. Cartofii se taie bucatele (patratele) nu prea mici si se adauga in ciorba impreuna cu bulionul si telina data prin razatoarea mare. Se lasa inca 20-30 de minute pana cand legumele sunt fierte. La sfarsit se adauga otetul, lamaia stoarsa (se inlatura samburii) si legatura de patrunjel tocata marunt. Sare si piper dupa gust.

POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

remy_81 1

10.01.2013, 22:51

Panacris 1

11.01.2013, 18:10

Bine ai "aterizat" in comunitatea Bucatarasilor! Acu' ce sa mai spun, ca mi-au luat-o sefele, inainte! Buna ciorbita, dar cum ar spune Gaby si Miha, trebuie sa mai lucrezi la poze

Panacris 1

11.01.2013, 18:11

Si eu mi-am luat mustrarile Si ma straduiesc sa postez poze din ce in ce ma bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]