Ciorba de perisoare

de Aletta in Ciorbe, 14 Sep 2015 | 6334 vizualizari

 

De mult tot imi propun sa fac ciorba de perisoare,dar dintr-un motiv sau altul,am evitat,nefiind foarte priceputa la ciorbe, dar desi am facut pentru prima data,mi-a iesit foarte buna. O fii norocul incepatorului? :))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • ulei de floarea soarelui
  • 100 ml pasta de tomate.
  • sare
  • vegeta.

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata de vita si porc
  • 50 g orez
  • un ou
  • condimente pentru sarmale(Fucks)
  • o ceapa mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt.

Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute.

Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa).

Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta.

Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:

Carnea tocata de amesteca cu toate ingredientele pentru perisoare si se modeleaza bilute mici.

Se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.

Se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se pot adauga si perisoarele si patrunjel tocat cat mai marunt.


Se adauga pasta de tomate si se lasa sa mai dea un clocot.

Se opreste si se adauga firele de leustean.

Se serveste calda.

 

 

 

TIPS-URI

1

Perisoarele s-au fiert cand se ridica la suprafata.

2

Recomand sa adaugati smantana in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (20)

Aletta 1

15.09.2015, 20:01

Mersi Mirela

Rocsi 1

15.09.2015, 20:08

Preferata mea

Aletta 1

15.09.2015, 21:46

Rocsi mai am

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat