Nu este ciorba de peste clasica care se face cu mai multe feluri de peste, mai mici si mai mari....este o ciorba usoara, rapida, cu tacimul de somon(cap, burta, sira spinarii) ceea ce se gaseste la noi in supermarket...
Bucatile de peste se spala si se curata, se pun intr-o bucata de tifon curata, se aduna capetele tifonului si se pun in apa care a dat in clocot pt ciorba, dar in asa fel incit capetele sa ne ramina afara. Lasam pe foc 10 minte, scoatem tifonul cu bucatile de somon, le lasam sa se raceasca, iar apoi alegem carnea de oase.
Morcovii, ceapa si radacina de patrunjel le taiem ca pt ciorba si le punem la calit in 2 linguri ulei de masline pt 5 minute. Adaugam 1 polonic din zeama in care a fiert pestele si mai lasam 10 minute pe foc. Punem amestecul de legume calit in apa in care a fiert pestele, punem pasta de gogosari, cartofii taiati cubulete si lasam sa mai fiarba putin. Adaugam pestele dezosat, taiteii, borsul, concentratul de legume,lasam sa fiarba toate, potrivim de sare daca mai este necesar, iar cind sunt toate fierte se adauga frunzele de patrunjel, leustean si telina taiate marunt.
Pofta buna!!!!
1
serviti cu smintina si ardei iute
2
are un gust deosebit pt ca bucatile de tacim,respectiv burta are multa grasime,dupa ce fierbe o indepartam si mincam doar carnea