Ciulama de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 20 Mai 2014 | 7113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piept de pui dezosat
  • 400 gr smantana
  • 4 fire de ceapa verde (doar partea alba)
  • 150 ml supa de pui
  • 1-2 linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • optional: o lingura cu faina
  • patrunjel sau/si marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Tocam ceapa marunt si o rumenim usor, impreuna cu 1-2 linguri cu ulei, folosind functia FRY,  selectata pentru 15 minute aproximativ. Adaugam pieptul de pui taiat in cuburi mici si saram dupa gust. Lasam carnea sa se patrunda usor pana la terminarea programului. Adaugam apoi supa de pui si smantana, omogenizam,  presaram piperul si continuam cu functia STEW. Dupa finalizarea programului, tocam patrunjelul si/sau mararul si il/le presaram deasupra. Se serveste calda, eventual cu un pui de mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Personal, prefer sa fierb sosurile sau mancarurile ce necesita o consistenta mai groasa, pentru un timp mai lung, decat sa adaug faina. Daca insa optati pentru adaugarea acesteia, amestecati-o cu smantana, pana la incorporarea completa, inainte de a o folosi in mancaruri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]