Ciuperci la cuptor

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 20 Iun 2012 | 6039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 ml.apa aproximativ
  • Garnitura:
  • 350 g(1 cutie ) mazare
  • marar proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la cuptor:

Ciupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu mai mult de 25-30 minute. Inainte de a fi scoase din cuptor se piseaza usturoiul ca pentru mujdei si cu lingura se ia din zeama lasata de ciuperci si se amesteca usturoiul, dupa care se toarna in tava peste ciuperci lasand inca 5 minute.

Se pot servi pe un pat de mazare(asa cum am facut eu )sau simplu garnitura la o friptura.

Mazarea am pregatit-o astfel: intr-o tigaie am pus uleiul de masline lasand sa se incinga bine, am adaugat si mazarea scursa din cutie si spalata am amestecat continuu cam 5-7 minute si inainte sa inchid focul am pus si mararul tocat mai mare peste mazare.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon umplute la cuptor