Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2025 | 4436 vizualizari

 

Andra Mihail a pregătit o rețetă simplă și delicioasă de ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume. Un aperitiv cremos, aromat și perfect pentru orice ocazie.
Pentru aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat, sunt necesare ingredientele următoare: ciuperci, ceapă, morcovi, usturoi, pesmet, parmezan, pătrunjel.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:
  • 500 g ciuperci albe
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 3 căței usturoi
  • 200 g cremă de brânză
  • pătrunjel verde
  • aprox. 100 g panko
  • aprox. 80 g parmezan
  • puțin cimbru uscat
  • 2-3 lg ulei
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

Cum se prepara aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

 Toacă ceapa și usturoiul. Desfă ciupercile și toacă mărunt codițele. 

Rade parmezanul și amestecă-l cu pesmetul și puțin pătrunjel tocat mărunt. Oprește puțin parmezan pentru la final.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune la călit ceapa, apoi codițele de la ciuperci, morcovul ras. Toacă mărunt și usturoiul și adaugă-l peste celelalta ingrediente. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru. Călește totul pentru câteva minute, apoi lasă compoziția la răcit. 

Într-un bol amestecă brânza cu puțin pătrunjel verde tocat mărunt. Adaugă apoi din compoziția de legume și amestecă bine. 

Umple ciupercile cu brânză și legume și presară amestecul de panko cu parmezan.

Așază ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară puțin parmezan ras peste ciuperci.

Coace ciupercile în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, pentru 20 de minute sau până capătă o crustă rumenă.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ciupercile la temperat.

Servește-le alături de un sos sau după bunul plac.

Încearcă și rețeta de Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc sau varianta de Ciuperci umplute cu brânzeturi.

Îți recomandăm și rețeta de Omletă cu ciuperci, foarte gustoasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

03.03.2025, 22:27

Un deliciu! Am mai făcut și eu ciuperci umplute și mi-au plăcut tare mult...

Gherca Daniela 1

04.03.2025, 16:17

o bunatate!

Rocsi 1

09.03.2025, 19:59

Cam gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute acoperite de bacon