Coaste si cartofi la cuptor

de xana in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2017 | 7344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata cu cca 1,3 kg de coaste de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu varf de paprika
  • 2 linguri sos Worchestershire
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 4-5 cartofi
  • cca 50 ml ulei de masline
  • 100 ml vin rosu sec
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si cartofi la cuptor:

Cu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata. O punem intr-un castron si o dam la frigider pana a doua zi.

Dupa cele 24 de ore, amestecam uleiul de masline cu sosul Worchestershire si cel de soia si ungem canea, apoi o asezam in tava. Acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la 180ºC, pentru o ora si jumatate.

Intre timp taiem cartofii in cubulete potrivit de mari si-i punem in acelasi recipient unde am tinut canea. Scoatem carnea din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam sosul format in tava peste cartofi, amestecam si ii asezam in tava langa carne (cu tot cu sos).

 Dam din nou la cuptor, neacoperind tava pentru inca o ora, iar din cand in cand stropim cu vinul si sosul format in tava pentru a mentine carnea suculenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de porc