Compot de coarne de padure

de mihaelar63 in Sirop / Compot, 29 Oct 2013 | 14393 vizualizari

 

Am gasit la piata coarne .M-a atras aspectul , parca erau mici granate slefuite !!. Din curiozitate am cumparat 1 kg si m-am gandit sa le prepar in compot . Neinspirata decizie ... Cu parere de rau de stiam ca sunt asa aromate triplam cantitatea . Am mai gustat cornata care se prepara ca si visinata . Curiozitati despre coarne : In Armenia se folosesc la distilarea vodcii. In Turcia se consuma vara cu sare . In Ucraina exista soiuri selectionate cu boabe duble ca marime .Deci despre coarne numai de bine http://www.bioterapi.ro/aprofundat/index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicCorn%28cornus_mas%29.html.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coarne
  • 2 l apa
  • 500 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de coarne de padure:

 Coarnele se spala cu apa rece .

 Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct.

Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane .

Infiletati borcanele si dati la dunst cald intr-o oala cu apa 20 minute la foc mic.

Pentru siguranta eu  repet dunstuirea si a doua zi .

Am obtinut 4 borcane de 800 ml .

Delicios !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de coarne de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

29.10.2013, 09:58

Ce frumoasa culoare!

Rocsi 1

29.10.2013, 12:15

Nu am mancat niciodata dar ma tenteaza sa gust

Tabita _ 1

29.10.2013, 13:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]