Cornulete bicolore

de MIUTA in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 6795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 pl.zahar vanilat
  • 150 g unt
  • aproximativ 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • SIROP
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • o esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Se pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit.

Se fierbe siropul si se da la racit.

Se amesteca ouale cu untul topit,zaharul vanilat,zaharul tos,coaja de lamaie,faina si maiaua.Se pune treptat laptele caldut si framantam.

Se imparte compozitia in doua si o parte se framanta cu doua linguri de cacao.

Se lasa la crescut o jumatate de ora.

Fiecare bucata de aluat se imparte in 5 bucati in total trebuie sa avem 5 bile negre si 5 bile albe.Se intind cu sucitorul si se suprapun in functie de preferinte,se taie triunghiuri,se umplu sau nu si se ruleaza.Eu le-am umplut cu rahat,ciocolata si fineti.

Se pun in tava in care am pus hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu cca 20 minute.

Cand se scot din cuptor se imbaiaza in siropul racit si daca dorim le putem presara cu fulgi din nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare