Costițe de miel cu arome yemenite

de Satisfyyourcravings in Oaie, 21 Apr 2014 | 4410 vizualizari

 

O rețetă Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame costițe de miel

Pentru marinată:

  • 2 căței de usturoi
  • 1 chili
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță cumin
  • 1 linguriță coriandru
  • sare/ piper
  • ulei de măsline

Pentru sosul de iaurt:

  • 50 ml iaurt grecesc
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 1/3 castravete ras
  • 3 fire de mentă proaspătă, tocată
  • sare/ piper

Pentru sosul de roșii:

  • 1 roșie rasă
  • 1/2 chili, tocat
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 1 linguriță brânză Feta
  • sare/ piper
  • 1/2 linguriță pătrunjel tocat

Pentru sparanghel:

  • 1 legătură de sparanghel
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 mână alune de pădure
  • 1 linguriță cumin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costițe de miel cu arome yemenite:

Cu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar fierbinte, 4 minute pe parte. 

Se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt, respectiv pentru cel de roșii. 

Într-o tigaie, se prăjesc alunele împreună cu sare și cuminul, câteva minute, apoi se toacă grosier.

Sparanghelul se așează pe un grătar fierbinte și se gătește, întorcându-l pe toate părțile până devine ușor maroniu. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă până când sparanghelul devine lucios. 

Se așează costițele pe un platou împreună cu sparanghelul, se presară alunele și se servesc cu cele două sosuri. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costițe de miel cu arome yemenite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere