Cosulete cu salata cu ciuperci

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 6269 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciuperci!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foitaj(eu folosesc aluatul Bella)
  • 150 g masline feliate
  • 300 g ciuperci din conserva
  • 200 g porumb din conservao
  • legatura marar verde
  • 5-6 buc rosii uscate
  • 12 buc subtiri bacon
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru dressing
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru uns formele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu salata cu ciuperci:

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor.
Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare.
Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate(spalate si apoi scurse bine de apa),porumbul(la fel si acesta...spalat si apoi scurs),rosiile taiate marunt,usturoiul zdrobit si mararul taiat marunt.
# Atat pentru spalare cat si pentru scurs am folosit o strecuratoare.
Facem un dressing din sare,piper macinat,ulei de masline si zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.
Turnam dressingul peste salata.
Amestecam bine si lasam salata in bol pana neocupam de aluatul foitaj.
Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.
Intindem aluatul foitaj pe masa de lucru infainata.
Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.
Taiem 12 patrate(sau cercuri) aluat foitaj .
Pentru copt cosuletele eu am folosit o tava cu 12 forme de briose.
Ungem fiecare forma de briose cu ulei si apoi asezam cate un patrat de aluat foitaj in fiecare adancitura a tavii.
Tragem usor de marginile aluatului si captusim fiecare cosulet cu cate o bucata bacon.

Daca salata si-a lasat zeama o scurgem si umplem fiecare cosulet in parte cu amestecul de salata.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor.
Tinem pana cand aluatul este copt si prinde o culoare galben maronie.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca cosuletele.
Scoatem cosuletele din tava.
Decoram cu frunze de patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu salata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]