Cum se fierbe porumbul cu unt si sare

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2013 | 6972 vizualizari

 

Cum se fierbe porumbul. Cred ca nu ar fi trebuit sa trec asa ceva la "retete" dar ma gandesc ca poate le este de ajutor celor care sunt incepatori. La noi in familie se mananca mult porumb fiert (cel copt nu prea ne place) si intotdeauna stropit cu mult unt! Daca n-ati incercat cu unt, nici nu stiti ce ati ratat. ;)

 

INGREDIENTE

  • 6 stiuleti de porumb
  • apa cat sa ii acopere
  • 50 gr. unt topit
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fierbe porumbul cu unt si sare:

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro). 

Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.

Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt.

Acoperim totul cu restul de frunze ramase, turnam apa cat sa acopere totul si punem la fiert pentru minim 1 ora. Verificam cu o furculita daca bobul este fiert.

Scoatem porumbul din apa, il lasam putin sa se raceasca si il stropim cu unt topit.

Presaram sare dupa gust si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fierbe porumbul cu unt si sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute