Desert braduti dulci

de RODIMUR in Prajituri, 1 Ian 2018 | 3522 vizualizari

 

De mult mă gândeam la acești brăduți și ar fi trebuit să-i fac de Crăciun, dar cum atunci nu am făcut rulouri (cornete) mi-am zis că nu merită să fac alaut pentru unul-doi brăduți...
Eu zic că sunt creația mea, pentru că nu am mai văzut brăduți similari. Drept e că nu consult chiar toate revistele de specialitate, așa că dacă cineva a văzut în Practic, sau pe net, sau în altă parte, creații similare, aș fi încântată să aflu. Pentru comparație, poate mai e loc pentru perfecționare, mai ales că îmi place să mă joc și să inventez în bucătărie.
Ingredientele sunt nu numai pentru doi brăduți (unul mare și unul mic) ci și pentru 30 de rulouri de umplut cu cremă. Așa că mi-e destul de greu să precizez porțiile și cantitățile exacte de ingrediente, numai pentru brăduți. Așadar, la porții voi nota 30+2.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 30 de rulouri și 2 brăduți (unul mare și unul mic):
  • 100 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de untură de porc
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 125 ml de lapte dulce
  • 400 grame de făină albă
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • ornamente pentru decor
  • 3-4 linguri de miere de albine lichidă
  • nucă de cocos răzuită
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert braduti dulci:

Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore.

https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html

Pentru brăduți trebuie făcute mai întâi șabloanele, din carton, lipit cu scotch și acoperit cu folie de aluminiu.

Se ia din aluat aproximativ 1/4 (în funcție și de dimensiunea brăduților) și se fac două fâșii subțiri, foarte lungi, tăiate cu dispozitivul special. Fiecare brăduț se realizează prin rularea unei fâșii, fără să se suprapună, începând din vârful bradului, până la bază.

Într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt se pun brăduții, la verticală și se dau la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu. Când brăduții s-au rumenit în vârf, se așează la orizontală, ca să nu se ardă și ca să se rumenească peste tot.

Când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească pe șabloane (care fiind argintii, le dau un aspect frumos) și ca să nu se desfacă spiralele.

Brăduții nu se scot de pe șabloane nici după ce s-au răcorit pentru că așa își păstrează forma și sunt mai aspectuoși. Se ung cu miere de albine și se decorează cu ornamente și cu nucă de cocos răzuită. Puși pe o farfurioară cu nucă de cocos, care simbolizează zăpada, brăduții dulci înveselesc masa festivă de Crăciun sau de Revelion.

Spiralele se mănâncă înmuiate în cremă (de vanilie, lămâie, ciocolată) sau în frișcă.

TIPS-URI

1

Faceți fâșiile subțiri și suficient de lungi (1,5-2m) ca să nu le înnădiți.

2

Nu suprapuneți spiralele. Lăsați un spațiu între spirale, ca să se vadă staniolul.

3

Dacă veți suprapune spiralele, s-ar putea ca brăduții să nu se mai desfacă în părțile componente, dar nu vor mai avea același aspect strălucitor.

4

Manevrați cu grijă brăduții, cât timp sunt calzi, pentru că se pot strica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert braduti dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati