Desert briose cu cirese

de CameliaR in Dulciuri, 25 Iun 2017 | 3816 vizualizari

 

O reteta de briose care se preparata foarte usor, nu aveti nevoie de oua si are o textura minunata. Pentru compozitia de briose m-am inspirat de pe blogul Ceva bun. Intotdeauna mi-a placut sa imi personalizez retetele si asa am facut si cu aceasta reteta de briose. Sunt delicioase!  

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina
  • 150 g zahar
  • 40 g cacao
  • 1 lingura de praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • cirese
  • dulceata/gem
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu cirese:

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura.

Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste compozitia uscata. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Adaugam o mana de jumatati de cirese. Tapetam o tava pentru briose cu hartiute pentru briose.  Adaugam 3 sferturi de compozitie in fiecare forma de briosa. Daca punem prea multa compozitie, la coacere o sa curga pe langa forme.

 Introducem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si le lasam pana sunt gata. Eu le-am verificat cu o scobitoare. Cand briosele sunt gata, le lasam aproximativ 10 minute la temperatura camerei. Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri. Introducem in fiecare briosa cate o lingurita cu gem/dulceata. Eu am folosit dulceata de capsune. Mixam frisca rece pana se intareste. Punem frisca intr-un pos si ornam. Sunt delicioase! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]