Desert chec cu faina integrala si drojdie

de Nadyne in Retete diabetici, 20 Mar 2017 | 13673 vizualizari

 

 Un dulce clasic, potrivit langa cafea sau pentru pachetelul de la scoala sau serviciu... Am ales drojdia in locul prafului de copt, pentru a limita aportul de sare, iar faina integrala si indulcitorul pentru a obtine un chec cu indice glicemic mai mic. Rezultatul: foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6-7 linguri indulcitor pulbere de stevie
  • 240 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri ulei masline sau floarea soarelui
  • coaja de lamaie rasa
  • extract sau esenta de vanilie
  • cacao
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 banana, optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu faina integrala si drojdie:

   Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele.

   Mixam albusurile cu indulcitorul, pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le incorporam.

      Punem si faina si amestecam cu miscari largi, usoare, pana nu mai sunt cocoloase. 

      Acum adaugam si banana pasata bine cu furculita.

      Pregatim tavile. Le tapetam cu hartie de copt sau nu, daca folosim de silicon, incalzim cuptorul la 180 grade C.

      Oprim putin aluat intr-un bol, pe care-l amestecam cu cacao, iar restul il turnam in mod egal, in tavile pregatite deja.

      Deasupra checurilor punem si aluatul cu cacao si, cu ajutorul unei furculite, ne jucam putin cu miscari circulare.

     Introducem tavile in cuptorul preincalzit, pentru 40 minute sau pana cand checurile trec testul scobitorii.

       Le lasam sa se raceasca si portionam pentru servire.

       Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu faina integrala si drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]