Desert cu bostan "Soarele"

de anisoara in Dulciuri, 27 Ian 2010 | 8945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de bostan sau zamos
  • o portocala mare
  • 3 nuci pisate
  • 2 linguri mari de miere de albine
  • pomusoare uscate
  • 30 grame de unt sau ulei fara miros
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu bostan "Soarele":

1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см

2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute.

3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit. Coaja taiata de portocala se inroleaza in forma de floare si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-un vas cu apa rece. Asa, floarea se poate pastra in apa rece pina la 2 zile .

4. Se taie o jumatate de portocala in felii si se aranjeaza pe un platou.Deasupra se repartizeaza feliile de bostan coapte . Din cealalata jumatate de portocala se scurge sucul peste feliile de bostan se lasa pe 15 minute sa se imbibe sucul de portocala in bostanul prajit.

5. Se presara cu nuca pisata si pomusoare .La microunde se incalzeste mierea de albine si se stropeste deasupra.

6. Se serveste la masa dupa o ora, pentru ca se lasa sa se imbibe bine toate ingredientele intre ele. Se orneaza cu floarea facuta din coaja de portocala . Se poate prepara la fel un desert din felii de zamos sau pepene galben, cu o conditie ca nu se prajesc feliile. Este un desert foarte gustos si sanatos si se poate servi in zilele de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bostan "Soarele"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

anisoara 1

29.01.2010, 22:12

Buna seara la toti! Bostan-dovleac asa se cheama in diferite regiuni , principalul ca am inteles despre ce leguma foarte mare este vorba. Eu am scris in receta , ca se poate prepara din bostan, dar trebuie sa-l prajiti, sau din pepene galben in forma proaspata. La noi la pepene galben se zice zamoc.
Pomusoare uscate sunt la gust ca stafidelede culoare inchisa sau deschisa, dar am avut in vedere, si zmeura uscata, coacaza uscata,bobite de struguri uscate... credca ma-ti inteles. asa-i la inceput, e greu, pina se porneste roata. Va multumesc pt tot si Va

Oana 1

29.01.2010, 23:07

Chiar arata super si sigur e bunnnnn

anisoara 1

30.01.2010, 00:47

Oana e bun si foarte sanatos...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu dovleac