Desert pliculete cu osanza

de Gabriela_Gh in Prajituri, 15 Ian 2019 | 2827 vizualizari

 

 Le facea doar mama pana anul acesta .Am zis sa incerc si eu si mi-au iesit foarte bune. Vi le recomand !

 

INGREDIENTE

  • 350 ml. apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • aprox 600 gr faina
  • 200 gr osanza
  • un praf de sare
  • un borcan 400 gr. gem de prune
  • 200 gr. nuca macinata
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pliculete cu osanza:

  Se framanta un aluat din apa, sare, otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat elastic, potrivit de tare.

 Se intinde o foaie mare pe masa de lucru de 0.5 cm grosime si se unge cu o treime din osanza intr-un strat subtire si uniform. Se impatureste si se da pentru o jumatate de ora la frigider. Dupa ce a stat la rece iar, se intinde o foaie si se unge si impatureste ca si prima data. 

Se repeta aceasta operatiune de trei ori. 

 Dupa trei impachetari ne putem apuca de copt. ( Se pot lasa si peste noapte la frigider)

Pregatim umplutura din gem amestecat cu nuca macinata.Taiem o bucata din aluat, intindem o foaie cam de 30/30 cm, o taiem in patrate de aprox 6*6 cm, punem in mijloc o lingurita rasa de gem cu nuca si impaturim sub forma unui plic sau dupa preferinta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 200-210 g C, 15-20 min. Cand s-au racit putin, le pudram cu zahar. 

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pliculete cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negreasa de post cu glazura